Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Şeker Pancarı »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum-Çeşit
 Tohum-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Hasat-Depolama
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Şeker sanayi
 Yem sanayi
 Etanol, alkol
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
Can Orhun 

800 Milyon Liralık Şeker İhracatı E-İmza ile Yapılacak!

Şeker ihracatçısı firmalar tarafından Şeker Kurumu Elektronik Veri Sistemi (EVİS) üzerinden yapılacak İhraç Ön İzin Başvuru Girişi ve başvuru işlemleri artık e-imza ile yapılacak.
 
Buna göre Ekim 2013’ten önümüzdeki yılı da kapsayacak 1 yıllık dönemde yaklaşık 800 milyon lira değerinde olacak 440 bin tonluk pancar şekeri ve nişasta bazlı şeker ihracatı, e-imza aracılığıyla gerçekleştirilecek.

02.10.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Şeker İhracatı ve Ön İzin Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Tebliğ uyarınca, şeker ihracatçısı firmalar tarafından Şeker Kurumu Elektronik Veri Sistemi (EVİS) üzerinden yapılabilecek İhraç Ön İzin Başvuru Girişi ve başvuru işlemleri, artık e-imza aracılığıyla gerçekleştirilecek. Böylece kurumun, firmalar tarafından tam ve eksiksiz yapılacak başvuruları, 3 gün içinde sonuçlandırması hedefleniyor.

EVİS’in verilerine göre 1 Eylül 2011’den başlayıp 31 Ağustos 2012’de biten finansal takvim yılı içerisinde ortalama satış fiyatı 1,93 TL/kg’dan 290 bin ton şeker pancarı ihracatı gerçekleşti. Aynı takvim aralığında nişasta bazlı şeker ihracıysa 1,37 TL/kg ortalama satış fiyatıyla 151 bin tondan gerçekleşti. Bu da son 1 yıl içerisinde EVİS üzerinden yapılan şeker ihracatının yaklaşık 766 milyon TL’ye tekabül ettiği anlamına geliyor. Her yıl artan ihracat rakamlarıyla doğrultusunda, yeni tebliğ uyarınca önümüzdeki yıl yaklaşık 800 milyon TL’lik ihracatın e-imza aracılığıyla gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’nin ilk ve lider elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN’in Genel Müdürü Can Orhun, konuyla ilgili şunları söyledi: “Gelişen teknolojiyle beraber, eskiden gerçekleştirmek için onlarca zahmete katlandığımız işler artık tek bir tıkla gerçekleştirilebiliyor. EVİS üzerinden yapılacak İhraç Ön İzin Başvuru Girişi ve başvuru işlemlerinin bundan böyle e-imza aracılığıyla gerçekleştirilecek olması da teknolojinin hayatımızı ne kadar kolaylaştırdığının bir göstergesi. Eskiden haftalarca sürebilen EVİS odağındaki başvuru sonuçlandırma işlemleri, artık e-imza ile maksimum 3 gün içerisinde çözülebilecek.”

Ekleme Tarihi
19.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Şeker İhracatı ,Can Orhun
Link: 800 Milyon Liralık Şeker İhracatı E-İmza ile Yapılacak!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız