Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Şeker Pancarı »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum-Çeşit
 Tohum-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Hasat-Depolama
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Şeker sanayi
 Yem sanayi
 Etanol, alkol
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


GÜBRETAŞ’tan üç ilde toplam 420 şekerpancarı üreticisine eğitim

GÜBRETAŞ, iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği işbirliği ile Eskişehir, Kütahya ve Afyon’da 4 günde 4 ayrı noktada yapılan eğitim toplantılarıyla yaklaşık 420 şekerpancarı üreticisini buluşturdu.

Sektörde sosyal sorumluluk çalışmalarına öncülük eden GÜBRETAŞ, iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla 4 günde yaklaşık 420 şekerpancarı üreticisine yetiştiricilik ve bitki besleme eğitimleri verdi. 11-14 Şubat 2014 tarihleri arasında Eskişehir, Afyon, Kütahya ve Sandıklı’da gerçekleşen toplantılara bölgedeki önder çiftçiler, ziraat mühendisleri ve Tarım Kredi Kooperatifleri çalışanları katıldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği Müdürü Mustafa Çırak ile GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, Pazarlama Müdürü Yusuf Karatekin ve İzmir Bölge Satış Müdürü İrfan Karakaya’nın da katıldığı seminerlerde, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Ertuğrul Karaş şekerpancarı yetiştirme teknikleri hakkında eğitim verirken, GÜBRETAŞ Ziraat Mühendisi Hasan Altas ise şekerpancarında bitki besleme teknikleri konusunda bilgilerini katılımcılarla paylaştı. Bölgedeki üreticilerin verimli ve kaliteli üretim gerçekleştirilmesinin hedeflendiği seminerde, bitkiye özel olarak formüle edilen GÜBRETAŞ’ın son ürünü “Süper Pancar” gübresi de tanıtıldı.

GÜBRETAŞ’ın eğitim faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, “Ülkemizde dekar başına 5 ton şeker pancarı hasat ediliyor, amacımız bunun en az 10 tona çıkması ve pancardaki şeker oranının artması dolayısıyla çiftçilerimizin daha çok kazanmasıdır” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
18.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: GÜBRETAŞ, üç ilde toplam 420 şekerpancarı üreticisine eğitim, eğitim, şekerpancarı
Link: GÜBRETAŞ’tan üç ilde toplam 420 şekerpancarı üreticisine eğitim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız