Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Fasulye, Bezelye  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze fasülye-bezelye
 Kuru bakliyat
 Konserve sanayi
 İhracat-İthalat
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


Tatvan’da Kuru Fasulye Ekimi Yapılacak

BİTLİS (İHA) - Bitlis’in Tatvan ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da mazot ve gübre desteği sağlamasıyla horoz ve Kanada cinsi kuru fasulye ekimi yapılacak.

Horoz ve Kanada cinsi kuru fasulye ekimi için ilçeden yaklaşık 200 çiftçinin başvuruda bulunduğunu belirten Tatvan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Kurban, bölgenin gerek iklim koşulları ve toprak özellikleri bakımından elverişli olması nedeniyle horoz ve Karada cinsi fasulyeden yüksek verim alınmasının hedeflendiğini söyledi. İlçede önceki yıllarda yaklaşık 100 dönüm alanda kuru fasulye ekimi yapıldığını bu yıl ise bu sayının yapılacak olan destekleme ile birlikte bin dönüme çıkacağını kaydeden Kurban, “Önceki yıllarda ilçemizde 100 dönüm alan üzerinde kuru fasulye ekimi yapılıyordu. Ancak bu yıl 200 kadar çiftçinin başvuruda bulunmasıyla bu alan bin dönüme çıkacak. Malum zaten bu yıl kuru fasulye fiyatları bir hayli yüksekti ve fasulyeye de bir hayli talep vardı. Bu nedenle çiftçilerimizde hem bu gelirden faydalanmak hem de bakanlığımızın desteklemelerinden faydalanmak için bize horoz ve Kanada cinsinde kuru fasulye ekimi yapmak için başvuruda bulundu. Yapılacak ekimle birlikte bu çiftçilerimize hem gübre desteklemesi hem de dönüm başına 7 ila 10 TL arasında değişen mazot desteği sağlanacak” diye konuştu.
Kurban ayrıca, ilçede yetiştirilecek olan kaliteli fasulyenin hem iç hem de dış pazara ihraç edilebileceğini sözlerine ekledi.
 
 

Ekleme Tarihi
08.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tatvan, Kuru Fasulye Ekimi, Yapılacak, kuru fasulye
Link: Tatvan’da Kuru Fasulye Ekimi Yapılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız