Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Tütün  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Tütün sanayi
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 

Türk tütününden sigara kalmadı

CHP'li Düzgün, "Türk tütününden yapılmış herhangi bir sigara kalmadı. Tamamen Virginia tütünü ile üretilen sigaralar satılmakta, Türk tütüncülüğü kaybolmuş durumda" dedi.


ANKARA - CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Türk tütününden yapılmış herhangi bir sigaranın kalmadığını belirterek, "Tamamen Virginia tütünü ile üretilen sigaralar satılmakta, Türk tütüncülüğü kaybolmuş durumda" dedi.

Düzgün, düzenlediği basın toplantısında, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kapatılmasına ilişkin haberleri değerlendirdi.

Türkiye'nin tütün ve alkol üretiminin sona erdiğini iddia eden Düzgün, "Dolayısıyla böyle bir kuruma da ihtiyaç kalmamış oluyor. 160 bin ton olan tütün üretimimiz bugün 50 bin tona düştü. Türkiye'deki toplam tütün üreticisi sayısı 15 binin altına düştü. Bugün piyasada Türk tütününden yapılmış herhangi bir sigara kalmadı. Tamamen Virginia tütünü ile üretilen sigaralar satılmakta, Türk tütüncülüğü kaybolmuş durumda. Alkol ile ilgili yapılan özelleştirmeler sonucunda tam bir özel sektör tekeli oluşturuldu ve herhangi bir rekabet ortamı oluşmadı. Biz CHP olarak bunları söylemiştik, sonuç bizim dediğimiz yere geldi" şeklinde konuştu.

Kurumların Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kapatıldığını öne süren Düzgün, "Kurumların hayatı da Sayın Başbakan'ın iki dudağı arasında. Sayın Başbakan 'kapatın' deyince kapatılıyor. Bunun kamu yararı, devletin çıkarı, milletin çıkarı anlamında hiçbir değeri yok. Başbakan kişilere kızdığında Silivri'ye gidiyorlar, kurumlara kızdığında ise kapatılıyorlar" ifadelerini kullandı.





dunya.com
alt
alt

Ekleme Tarihi
06.11.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Türk tütününden sigara kalmadı
Link: Türk tütününden sigara kalmadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız