Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Tütün  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Tütün sanayi
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


MAY Tohumculuk'tan Büyük Hedef

BURSA (İHA) - Yeni bir tanıtım modeli izleyerek üreticinin karşısına 'Mehmet Amca' maskotuyla çıkan MAY Tohumculuk, önümüzdeki yıl 19 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyor.
 
MAY markası altında sebze, tarla, endüstri ve yem bitkileri tohumlarının araştırılması, üretimi, yurtiçi ve yurtdışı satışı konularında faaliyet gösteren MAY Tohum, çiftçinin karşısına 'Mehmet Amca' maskotuyla çıktı. 2014 yılında çiftçilerle daha iyi iletişim kurmayı hedefleyen MAY Tohum, Anadolu çiftçisinin özelliklerinden yararlanarak Mehmet Amca modeli oluşturdu. 35 ülkeye tohum ihraç eden MAY Tohum'un önümüzdeki yıl 19 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediğini belirten MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler, "Türkiye ve uluslararası pazarlarda tohumda kalite ve ileri teknoloji kullanımı ile rekabet eden bir Türk tohum markası olmak hedefi ile çalışan firmamız, ülkemiz tarımına da çeşit geliştirme, yüksek tarım teknolojilerinin kullanımı ile katma değer sağlamaktadır. Ülkemizin önde gelen yerli yatırımcı ve ihracatçı tohum şirketlerinden biri haline gelen MAY Tohum, 30'dan fazla ülkeye MAY markası ile tohum satışı yapıyor. 160'dan fazla tescilli ürünümüzle 20 milyon dolar ihracat rakamını tutturabiliriz" diye konuştu.
 
MAY Tohumculuk olarak 2013 yılı itibariyle Türkiye'nin ihtiyacından daha fazla ayçiçeği tohumu ürettiklerine dikkat çeken Çiftçiler, "Ama biz bunun yüzde 25'ini yurt içinde değerlendiriyoruz. Amerika'dan sonra Türkiye ayçiçeği tohumu üretiminde ilk 3 sırada. Türkiye, Rusya ve Ukrayna gibi ekim alanlarının en büyük olduğu ülkelerin tedarikçisi olmuştur. Şu anda belirsiz gibi görünen tek engel Rusya ve Ukrayna arasındaki anlaşmazlık. Bu pazarlar dünya tarımı açısından çok kritik pazarlar. Güneydoğuda ise Suriye ve Irak'a bakıldığı zaman, bu ülkeler yine tarımın geçmişte çok iyi olduğu, ama şu anda sıkıntılı pazarlar. Ama açıldığı zaman Türkiye'de gelişen teknoloji için talepkar olacak pazarlardır" dedi.
 
Bu yıl tanıtımın yanı sıra Ar-Ge çalışmalarına da önem verdiklerini belirten MAY Tohum Pazarlama Direktörü Murat Ergün ise, markalaşmanın yolunun Ar-Ge yatırımlarından geçtiğini söyledi. Adana, Bursa ve Tekirdağ'da 3 Ar-Ge istasyonu kurduklarını belirten Ergün, yıllık 6 milyon lira Ar-Ge yatırımı yaptıklarını anlattı. Ar-Ge'ye yaptıkları yatırımların meyvesini almaya başladıklarını ve ihracat cirosunu yüzde 100 artırdıklarını belirten Ergün, 10 bin metrekare kapalı alana sahip Bursa Samanlı Tesisleri'ne 2010 yılında bin 500 metrekarelik bir Ar-Ge serası eklediklerini ifade etti.
 
 

Ekleme Tarihi
15.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: MAY Tohumculuk, Büyük Hedef, tohum, tohumculuk
Link: MAY Tohumculuk'tan Büyük Hedef




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız