Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Diğer Tarla Bitkileri  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 İşleme-Paketleme sanayi
 Kaba yem-Silaj
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


Çiftçiye ürün desteği

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 'Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli' doğrultusunda bu yıla ait yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteği miktarlarının belirlendiğini, yararlanmak isteyen çiftçilerin 1 Ekim 2014 tarihinden başvuruda bulunacaklarını duyurdu.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, destekleme kapsamındaki ürünleri üreten çiftçilerin 2014 yılına dair Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarını desteğe tabi ürüne ilişkin hasat dönemi öncesinde yaptırmış olmaları gerektiği hatırlatıldı. 2014 yılı ürünü yağlık ayçiçeğine kilo başına 30 kuruş, soya fasulyesine 50 kuruş, kanolaya 40 kuruş, dane mısıra 4 kuruş, aspire 45 kuruş, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikaleye 5 kuruş, çeltik, kuru fasulye, mercimek ve nohut bitkisine 10 kuruş destekleme ödemesi yapılacağı kaydedildi. Fark ödemeleri desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin, üretim sezonuna ilişkin hasat tarihi ile son başvuru tarihi arasındaki süreyi içeren alım satım belge, desteklemeye tabi ürünün fatura veya müstahsil makbuzuna ait borsa tescil beyannamesi ile ÇKS kaydını yaptırmış olduğu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurması gerektiği ifade edildi.

Yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir bitkileri içen 1 Nisan 2015, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için ise son başvuru tarihinin 30 Nisan 2015 olduğu, çiftçilerin bu tarihe kadar başvurularını yapmaları istendi.
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
19.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: tarım, çiftçi, destek
Link: Çiftçiye ürün desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız