Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Diğer Tarla Bitkileri  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 İşleme-Paketleme sanayi
 Kaba yem-Silaj
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


Hububat ve bakliyatcılar, ABD ve Afrika pazarlarında yatırımı arttıracak

Hububat Bakliyat Yağlı Tohumları ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, "Afrika, Amerika, Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkelerindeki Pazar payımızı güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi. Altunkaya, Irak'ta yaşanan olaylardan dolayı alternatif pazar arayışlarını sürdürdüklerini belirtti.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumları ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen Ocak- Temmuz ihracat rakamları değerlendirildi. Son dönemlerde komşu ülkelerde gelişen olayların ihracat üzerindeki etkileri masaya yatırılarak Amerika, Afrika, Uzakdoğu, AB ülkeleri ve diğer pazarlarla ilgili çalışmalara hız verilmesi yönünde yürütülen çalışmalara desteğin arttırılması kararlaştırıldı.
 
Mahsum Altunkaya, "Sektörel sorunlar ve bunlarla ilgili çözüm önerilerini görüşerek yeni pazarlar bulunması yönünde yürütülen çalışmaların hızlandırılmasına ve özellikle tanıtım gruplarımıza desteğin arttırılmasına karar verdik. Elbette son dönemlerde en büyük pazarlarımızdan birisi olan Irak’ta yaşanan olumsuzlukları dikkatle izliyoruz. Ancak ihracatçılarımız tek bir Pazar odaklı çalışmadığı için alternatif pazar arayışlarımız sürüyor. Afrika, Amerika, Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkelerindeki pazar payımızı güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Hububat Bakliyat Yağlı Tohumları ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu toplantısına, yönetim kurulu üyeleri Celal Kadooğlu, Mesut Acar, Şahin Batallı, Surur Aydın, Selami Memiş, Murat Unat, Ali Çoban, Kemal Çakmak, Yusuf Akan, GAİB Genel Sekreter Vekili Mikail İrtegün ve Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Kutlu katıldı.
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
20.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: hububat, bakliyatcılar, bakliyat, ABD ve Afrika pazarları, yatırım
Link: Hububat ve bakliyatcılar, ABD ve Afrika pazarlarında yatırımı arttıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız