Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Diğer Tarla Bitkileri  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 İşleme-Paketleme sanayi
 Kaba yem-Silaj
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


BM yardım paketlerine bulgur da girecek

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Başkanı Surur Aydın, Birleşmiş Milletlerin (BM) ihtiyaç sahibi nüfus için hazırladığı paketlerin içine bulguru da koydurmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Aydın, yaptığı açıklamada, çeşitli ülkelerde sürdürülen yeni pazar araştırmaları kapsamında dünyadaki birçok ülkeyi ziyaret ettiklerini belirtti.

Gittikleri ülkelerde ürün pişirip tattırdıklarını anlatan Aydın, insanların bulgura hayran kaldığını ifade etti.

Aydın, "Hele bulgurun organik ve sağlıklı olduğunu öğrenenler bu bakliyatın tadını beğeniyor ancak ürünü raflarda bulamıyor. İhracatçıların acilen bulgur satışına ağırlık vermesi gerekiyor" dedi.

ABD'de ziyaretlerinde, Birleşmiş Milletlerin (BM) ihale birimiyle görüşme fırsatı bulduklarını dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

"New York BM ihale birimi yetkilileri, 100 bin kişilik askeri güce paket hazırladıklarını söyledi. Dünyadaki 100 milyon ihtiyaç sahibi nüfusa hazırlanan paketlerin Roma'da yapıldığını öğrendik. BM askerlerinin içinde Türk de var. Bunlar bulguru biliyor. BM yetkililerine pirincin yanına bulgurun da konulması gerektiğini anlattık. Bu talebimiz değerlendirilecek. BM'nin ihtiyaç sahibi nüfus için hazırladığı paketlerin içine bulguru da koydurmak için mücadele veriyoruz. Hedefimiz, milli yiyeceğimizi 100 milyon kişiye yedirebilmek. Makarnamız o paketlere giriyor, bulguru da katabilirsek hedefimize ulaşacağız."

BM'nin Roma'daki satın alma birimiyle görüşmek için randevu talep ettiklerini vurgulayan Aydın, bu birimle görüşüp bulguru anlatacaklarını kaydetti.

Bulgurun organik mahsul olduğunu öğrenenlerin ürüne daha çok ilgi gösterdiğine işaret eden Aydın, "İnsanlara bulgurun özelliklerini anlatınca pirincin yanı sıra bulgur da yemek istiyor. Bulguru yakın coğrafyamıza tanıtmışız ama farklı kıtalarda bilinmiyor. Yemek isteyenler de kilosunu 11 liradan almak zorunda kalıyor. Farklı ülkelere bulguru gönderirsek fiyatı düşer, tüketimi artar. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bulgur üreticilerini, sevindirecek haber, BM yardım paketlerine, bulgur da girecek, bulgur
Link: Bulgur üreticilerini sevindirecek haber




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız