Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

ÇİFTÇİLERE ANIZ UYARISI

BURSA (İHA) - Bursa'nın İnegöl ilçesinde çiftçiler anız yakmamaları konusunda uyarıldı.
 
İnegöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası, çiftçileri anız yakmamaları hususunda ikaz etti. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, "Bakanlığının anız konusundaki tebliğlerine binaen bilgilendirme toplantısı düzenledik. 2013 yılı hasat dönemi başladı. Dolayısıyla geçmiş yıllarda yaptığımız gibi bu sene de anız yakılmaması konusunda çiftçilerimizi ikaz etmemiz gerekiyor. Geçmiş yıllarda anız yakma olaylarına rastladık. Ama fazla miktarda değildi. Bu yıl itibariyle anız yakma vakasının hiç olmamasını istiyoruz. Çiftçilerimiz bu konuda artık daha şuurlu" dedi.

Anız yakmanın toprağa, ekolojik sisteme zarar verdiğinin altını çizen Müdür Mahmut Doğru, "Topraktaki canlıları yok ediyor. Yol kenarında anız yakmak trafiği de aksatıyor. Çevreye zararı var. Eko sistemi bozuyor. Üreticilerimizin geçmişten kalan yanlış bilgileri var. Sanki anız yakıldığında toprağa ayrı bir değer katacak gibi zannediyorlar. Toprağın verimli olan üst tabakasını yok etmiş olursunuz. Verimi artıran böcekleri de yakmış oluyorsunuz. Bundan fayda bekleyemezsiniz. Üreticilerimizin kesinlikle anız yakmamalarını istiyoruz" diye konuştu.

YAKANLARA AĞIR CEZA
Müdür Doğru, eğer yakanlar olursa, bu kişiler hakkında ‘Kabahatler Kanunu’, ‘Çevre Kanunu’ ve ilgili ‘Orman Kanunu’ gereği cezai işlem yapılacağını sözlerine ekledi.
 
Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de, hububat hasat döneminin açıldığını hatırlatarak, "Hasadın ardından bazı çiftçilerimiz anız yakıyor. Anız yakmanın toprağa hiç bir faydası olmadığı gibi zararı olduğunu biliyoruz. Ekolojik dengeyi bozuyor. Anız yangınının ormanlık alanlara sıçradığını düşünün, bunun ağır cezaları var. Çiftçilerimizden rica ediyorum, kesinlikle anız yakmayın" dedi.

Ekleme Tarihi
27.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çiftçilere Anız Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız