Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 


Mart yağışları hayat verdi

Yağışlar İç Anadolu, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde normallerin iki katına kadar ulaştı. TZOB Başkanı Bayraktar, bu aylardaki yağışların buğday, arpa, kırmızı mercimek için oldukça faydalı olacağına dikkati çekti.
 
ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçilerin bu yıl ekim döneminden itibaren bekledikleri, Mart ayının ilk yarısında ülke genelinde gerçekleşen yağışların, çiftçiler için kurtarıcı niteliğinde olduğunu bildirerek, “Yağışlar, İç Anadolu, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde normallerin iki katına kadar ulaştı” dedi.

Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada, yeni ekimi yapılacak birçok ürün için de yağışların devamının önemli olduğunu ifade ederek, bu aylardaki yağışların buğday, arpa, kırmızı mercimek ve ekimi yapılan yem bitkilerinin gelişiminde oldukça faydalı olacağına dikkati çekti.

Akdeniz ve İç Anadolu’da riskin azalmasında etkili oldu

Şubat ayı son haftasına kadar ülke genelinde oldukça gerileyen yağışların son haftadan itibaren gerçekleşmeye başlamasının sevindirici olduğunu belirten Bayraktar, şu bilgileri verdi:
 
“Mart ayının ilk iki haftasında ülke genelinde yağışlar normallerinin oldukça üzerinde gerçekleşti. Yağışlar, İç Anadolu, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde normallerinin iki katına kadar ulaştı. Ocak-Şubat ayları arasında kuraklık riskinin en fazla yaşandığı Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde normallerinin iki katı olan yağış, bu bölgelerde beklenen kuraklık riskinin azalmasında etkili oldu. Mart ayının ilk yarısında ülke genelinde gerçekleşen yağışlar, çiftçilerimiz için kurtarıcı niteliğindedir.

Bu süreçte yağışların beklenen zamanda ve düzenli şekilde yağması, ekimi yapılan ürünlerin gelişimi, ekimi yapılacak ürünler için toprağın suya doyması bakımından oldukça faydalıdır. Ayrıca, kış aylarından itibaren barajlar, yer altı su seviyelerinin düşmesi ve azalan nehir debileri dikkate alındığında gerçekleşen yağışların önemi çok büyüktür. Bu yağışların önümüzdeki günlerde de devamını bekliyoruz.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TZOB Başkanı, Şemsi Bayraktar, mart yağışları
Link: Mart yağışları hayat verdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız