Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 


“Tarım Alanında 16 Milyar Dolar İhracat Yapıyoruz”

Diyarbakır’ın Çınar İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyonu’nca finanse edilen 1. Çınar Kültür ve Karacadağ Pirinç Festivali, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu’nun katılımıyla yapıldı.
 
Diyarbakır’ın Karacadağ bölgesinde yetişen pirincin tanıtılması amacıyla Çınar Kaymakamlığı tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Çınar Kültür ve Karacadağ Pirinci Festivali’ne Gıda, Tarım Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Vali Vekili Zafer Engin, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Cevat Delil, Diyarbakır Tarım İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kamu kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival töreninde bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye’nin tarımsal potansiyelini anlatarak, tarım alanında dünya 7. olduğunu söyledi. Arzu, pirinç festivalinin düzenlenmesinin anlamı olduğunu ifade ederek, festivalin Karacadağ pirincinin tanıtılmasını önemli katlılar sağlayacağını dile getirdi.Arzu, “Türkiye ekonomi alanında dünyada 15. sırada. Biz iktidara geldiğimiz zaman 21. sıradaydık. Türkiye’de bütün vatandaşlarımız çalıştığında 236 milyarlık bir emek üretiyorlardı. Bugün bu oran 750 milyara çıktı. Türkiye’de üretilen ürünlerde 36 milyar dolar ihracat yapılıyordu. Şimdi ise 150 milyar dolar üzerine bir orana ulaşmış.
 
Hedefimiz 2023 yılında Türkiye’yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomi ülkeleri arasına getirmektir. Tarım alanında ise 2002 yılında 23 milyar dolar GSMH vardı. Bu oranı 63 milyar dolara çıkardık. Tarımda gelirimiz 3 kat arttı. Biz tarım alanında 76 milyonu beslemenin dışında 16 milyar dolar da ihracat yapıyoruz. İktidara geldiğimizde tarımda dünyada 11. sıradaydık. Bugün dünyada tarımda 7. büyük ekonomiye sahibiz. Hedefimiz bu oranı 3. sıraya yükseltmektir” dedi.Yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiir ve müzik dinletisi yapılmasından sonra, en güzel pirinci pişirme yarışmasında dereceye giren kadınlara ödüllerin dağıtılmasıyla program son buldu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
24.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım Alanında, 16 Milyar Dolar İhracat , Diyarbakır, pirinç
Link: 'Tarım Alanında 16 Milyar Dolar İhracat Yapıyoruz'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız