Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
afyon yem 

Afyon Yem, bu yıl üretimde yüzde 25 artış bekliyor

Mustafa Ali Çelikten, bu yıl üretimde ve kârlılıkta yüzde 25 artış yakalamayı hedeflediklerini söyledi.


AFYONKARAHİSAR - Karma yem imalatı, yumurta tavukçuluğu, saanen keçi yetiştiriciliği ve damızlık süt sığırcılığı alanlarında faaliyet gösteren Afyon Yem, bu yıl üretimde ve kârlılıkta yüzde 25 artış yakalama hedefinde. Bu alanda yatırımlarının sürdüğünü belirten Afyon Yem Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mustafa Ali Çelikten, piyasaya yem sunumunu artırmak için bayi anlaşmalarının da devam ettiğini söyledi.

2011 yılı için planladıkları yatırımları gerçekleştirdiklerini anlatan Çelikten, “Bin 250 baş sağmal süt sığırcılığı yatırımımızın 624 başlık inşaat kısmının tamamlanmasıyla, yatırımın yüzde 50’si gerçekleşti. Ayrıca 2 bin 400 metrekare kaba yem deposu inşaatı tamamlanarak 2011 yılı hasılı mısır silajı ile saman ve yonca balyaları depolandı. İki adet sağmal süt sığırı ahırı barınağı inşaatı ve sağımhane binası tamamlandı. Hayvan durak ve yataklarının montajları yapıldı” açıklamasını yaptı.

2012 yılında yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini aktaran Çelikten, “Bu yıl kafa kilitleri ile gezinti alanlarının padok demirleri montajı yapılacak. 2012 yılı ilk çeyreği sonunda sağımhane ve sağım sistemlerinin görüşmeleri yapılarak satın alma bağlantısı yapılacak. Genç hayvan barınak inşaatının temel betonları tamamlandı. Mevsim şartları müsaade ederse nisan ayı sonunda inşaatın tamamlanmış olmasını planlıyoruz. Doğumhane ve kuru dönem binasına ise genç hayvan ahırları tamamlandıktan sonra başlanılacak” dedi.

2011 yılının firmaları açısından oldukça iyi geçtiğini acvurgulayan Mustafa Ali Çelikten, 2011 yılında yaklaşık 15 milyon TL’lik ciro yaptıklarını belirtti. 2012 yılında kârlılığın artacağı kanaatinde olduklarını dile getiren Çelikten, “Bu yıl üretimde ve karlılıkta yüzde 25 artış bekliyoruz. Bu artış istihdam kapasitemize de yansıyacaktır. Nitelikli eleman alımında sürekli bir artış gözlemleniyor. Ayrıca piyasaya yem sunumunu ve pazardaki payımızı artırmak amacıyla bayi anlaşmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

“Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vermeye devam edeceğiz”

1969 yılında 104 ortakla halka açık bir şirket olarak kurulan Afyon Yem Sanayi’nin sadece bölgeye değil, ülke hayvancılığına da hizmet verdiğini ifade eden Mustafa Ali Çelikten, uzun yıllar süren çalışmalarının sonucunda, ihracatla büyümenin de etkisiyle Afyonkarahisar’da bir istikrar sağladıklarını aktardı.

Buradaki istikrarın diğer bölgelerde de sağlanması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Çelikten, “Bu bağlamda örnek teşkil etmek adına hem Ar-Ge hem de Ür-Ge çalışmalarına ağırlık veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Ar-Ge çalışmalarımız için hayvan sayımızı artırdık. Nitelikli et ve süt elde edebilmek için Ar-Ge’ye olduğu kadar üretim geliştirmeye de önem veriyoruz.

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tüm bu aşamalarda bize destek veriyor. Üretim planlama konusunda bu destek bize büyük fayda sağlıyor. Ayrıca fakülte öğrencileri de bu sayede burada araştırma ve inceleme imkânı buluyor. Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarımız sonucunda yatırımlarımızın devamı gelecek” şeklinde konuştu.

“Tarımsal üretimin değeri her geçen gün artıyor”

Küresel ekonomide hacimli ve yaygın bir yavaşlamanın olduğu bir dönemden geçerken, bu yavaşlama dinamiğinin Türkiye’ye ne kadar bulaşacağını kestirebilmenin önemli bir mesele haline geldiğine dikkat çeken Mustafa Ali Çelikten, “Bazı uluslararası kurumların 2012 ve gelecek yıllara ait tahminlerindeki karamsarlık dozu, durumu daha da kritik hale getiriyor. 7 milyarı aşan dünya nüfusu içinde tarımsal üretimin değeri her geçen gün artıyor” ifadesini kullandı.

Ülkelerin tarım ve gıda konusuna büyük önem verdiklerine ve kendilerine yeterli ürünü elde etmek için projeler geliştirdiklerine dikkat çeken Çelikten, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünya nüfusunun yüzde 1’ine sahip ülkemizde de tarımsal üretim büyük önem taşıdığı için desteklenmesi gereken bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Bize göre tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye’nin kendine yeterli olabilmesi şart. Aksi takdirde Türkiye et ithalatını sürdürmek zorunda kalacağı gibi; başta buğday ve yağlı tohumlar olmak üzere bazı tarımsal ürünleri sürekli ithal etmek durumunda kalacak.”








kobiden.com

Ekleme Tarihi
22.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Afyon Yem, üretim, yumurta tavukçuluğu, saanen keçisi, damızlık süt sığırcılığı, karma yem,fiğ, yonca, yem
Link: Afyon Yem, bu yıl üretimde yüzde 25 artış bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız