Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

Amasya'da, yem bitkileri desteklemeleri için, tarım il ve ilçe müdürülüklerine başvuruların 15 Kasım 2011 tarihine kadar yapılabileceği duyuruldu. 

 Tarım İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tarım Kanunu'nun 19'uncu maddesi gereği, 2011 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu kararına dayanılarak hazırlanan hayvancılık desteklemeleri kapsamında yem bitkileri desteklemelerinin yapılacağı hatırlatıldı. 
 
Açıklamada, kaliteli kaba yem üretimi amacıyla çok yıllık yem bitkilerinden, yonca, korunga, yapay çayır mera ile tek yıllık yem bitkilerinden olan fiğ, Macar fiği, burçak, mürdümük, sorgum Sudan otu, sorgum-Sudan otu melezi, hayvan pancarı, yem şalgamı, yem bezelyesi, silaj olarak ise Mısır silajı ve yukarıda sayılan tek yıllık yem bitkilerinden yapılan silajlar destekleme ödemesinden yararlandırılacağı, bu kapsamda desteklemelerden faydalanmak isteyen çiftçilerin 15 Kasım 2011 tarihine kadar il ve ilçe Tarım Müdürlüklerine başvurmaları istendi. 
 
Hasattan sonra yapılacak müracaatların kesinlikle kabul edilemeyeceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
"Tek yıllık yem bitkileri yüzde 50 çiçeklenme döneminde hasat edilecektir. Taneye hasat edilen yem bitkileri destekleme kapsamından yararlanamayacaktır. Silajlık Mısır ekilişlerinde danenin hamur olum döneminden tanelerin sararmaya başladığı döneme kadar hasat edilerek silaj yapıldığında destekleme ödemesinden yararlandırılır. Desteklenecek yem bitkileri toplam ekiliş alanı en az 10 dekar olacaktır. " 
 
Açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olduğu yer dışında başka yerde destek alımına müracaat eden, gerçeğe aykırı beyanda bulunan veya belge ibraz eden, kapama meyve bahçeleri ve ağaçlandırma yapılmış alanlarda ara tarım olarak yem bitkisi yetiştiren, yem bitkisi ekilişlerini taneye bırakan, tespit çalışmalarına yardımcı olmayan ve çalışmaları engelleyen, ekolojik şartlara, ekim tekniklerine ve normlarına uygun yem bitkisi ekilişleri yapmayan ve doğal afetler sonucu verilen desteklemelerden yararlanan üreticiler yem bitkileri desteklemesinden yararlanamayacağı kaydedildi.(AA)

Ekleme Tarihi
14.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Amasya'da Yem Bitkileri Desteklemeleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız