Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 


Pamukta Kirlilik Paneli

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa’da düzenlenen “Pamukta Kirlilik” konulu panelde pamuk üretimindeki sıkıntılar masaya yatırıldı.
 
Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı GAP Tarımsal Eğitim Merkezi’nde düzenlenen panele Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, Çukubirlik Genel Müdürü Umut Tokucu, GAP Tarımsal Enstitü Müdürü İbrahim Halil Çetinkaya ve pamuk üreticileri katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşma yapan Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Şanlıurfa’da GAP Projesi’nden sonra pamuk üretiminde ciddi bir artış meydana geldiğini söyledi. Seçilmiş, Suruç tünelinin de bitmesinin ardından bu üretimin daha da artmasını beklediklerini ifade ederek, “Sadece geçtiğimiz yılda Şanlıurfa’da 2 milyon dekar alanda pamuk üretimi yapıldı. Pamuk ilimizin en önemli geçim ve tarım kaynağıdır. Ama ne yazık ki, bölgemizde birçok çiftçi geleneksel metotlar ile pamuk üretimi yaptığını görmekteyiz. Bu çağda bu durum kabul edilemez. Artık çiftçinin daha modern yöntemler ile pamuk üretmesi gerekiyor. Bu toplantılar pamukta yaşanan sıkıntıların aşılması adına çok önemli” olduğunu söyledi.
 
Tarım İl Müdürü Necip Özgökçe ise, burada yetiştirilen pamuğun diğer illere oranla pek bir kalite farkı olmadığını, sadece yetiştirme tekniği, hastalıkla mücadele, gübreleme, sulama ve hasat yöntemi ile ilgili sıkıntılardan dolayı bir kayıp yaşandığını ifade etti. Özgökçe, “Biz üreticilerimizden ne zaman bir sıkıntıları olduğu zaman bizler ile işbirliği içinde olmalarını bekliyoruz. Biz üreticilerimizden toprak analizini ciddi bir şekilde ve tekniğine göre yapmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.
 
Pamuk doğumdan ölüme kadar hayatımızın içinden yer alan önemli bir bitki olduğuna dikkat çeken GAP Tarımsal Enstitü Müdürü İbrahim Halil Çetin Kaya, “Pamuk ülkemizde tarımda ve sanayide stratejik bir ürünümüz. Ülkemiz dünyada 8. pamuk üreticisi olan bir ülke. Türkiye pamuğunun yüzde altmışı ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bunun yüzde 35’i ise Şanlıurfa’da üretilmektedir” dedi.
 
Panel, konuşmaların ardından slayt gösterimi ile devam etti.
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Pamukta Kirlilik Paneli, pamuk, panel
Link: Pamukta Kirlilik Paneli




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız