Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
Ereğli’de soya fasulyesi yetiştirilecek 

Ereğli’de soya fasulyesi yetiştirilecek

Ürün verimi ve ekonomik değeri bakımından stratejik bir ürün olarak kabul edilen soya fasulyesi, Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü girişimleriyle Ereğli toprağı ile buluştu.


Yukarı Göndelen Köyü'nde Ömer Faruk Akpınar'ın arazisinde yapılan deneme ekimleri, Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları Ziraat Mühendisleri Murat Kurt ve İsmail Ay gözetiminde gerçekleştirildi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, "İlçemizde deneme ekimi yapılan dünyada önemli bir yağ bitkisi olan soya fasulyesinden umulan verim elde edildiği takdirde, Ereğli çiftçisi için tarif edilmez değerde bir kapı açılmış olacak. Dekara verimi 300-400 kg civarında olan soya fasulyesinin kullanım alanı oldukça geniş olmakla birlikte en çok kullanılan alanlar bitkisel yağ üretimi ve yüksek protein özelliği ile hayvan yemleridir." dedi.

Daha önceki yıllarda ekim denemesi yaptıklarını fakat bu yıl prim desteğinin de yüksek olması sebebiyle rağbet göreceğini düşündüğünü belirten Özgüve, "Soya, prim ödenen bitkiler arasında olup soya üreticisine kilogram basına destekleme primi 35 kuruştur. Ayrıca soya fasulyesinin yetişme şartları Ereğli ikliminde fazlasıyla mevcuttur." diye konuştu.

Tarla sahibi Ömer Faruk Akpınar da heyecanla denemesini yaptıkları soya fasulyesinin Ereğli iklimine uyması durumunda, Ereğli çiftçisinin ekonomik değer bakımından kıyaslanmayacak kadar önemli bir ürün kazanmış olacağına yürekten inandığını kaydetti. (CİHAN)




Ekleme Tarihi
23.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ereğli de soya fasulyesi yetiştirilecek
Link: Ereğli’de soya fasulyesi yetiştirilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız