Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

Çiftçiye Soya Ekin Tavsiyesi

Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halis Arıoğlu, çiftçilere bu yıl ikinci ürün olarak mutlaka soya ekmeleri konusunda tavsiyede bulundu.


Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halis Arıoğlu, çiftçilere bu yıl ikinci ürün olarak mutlaka soya ekmeleri konusunda tavsiyede bulundu.

Bu yıl mutlaka soya ekmeleri için çiftçilere uyarıda bulunan Prof. Dr. Halis Arıoğlu, dünyada çok büyük ölçüde yağ açığı olduğunu söyledi. Özellikle pazar sıkıntısı olmayan ürünlere yönelmesi konusunda telkinde bulunan Arıoğlu, “Bu yıl soya da pazar sıkıntısı çekilmeyecek. Adana’da her yıl soya ekimi yapılmakta ve dünyanın en yüksek rekoltesi elde edilmektedir. Dönüme 400-500 kilogram verim alınmaktadır. Dünya genelinde yağ açığı bulunan ülkelerin soya ihtiyacı çok fazla. Adanalı çiftçilerimizin bu yıl için ikinci ürün olarak soya ekmelerini öneriyorum" dedi.

BUĞDAYDA EN YÜKSEK REKOLTE BEKLENTİSİ

Yağan yağmurlar nedeniyle buğday hasadının biraz gecikeceğini vurgulayan Arıoğlu, "Bu yıl buğday çok iyi. Verimin çok iyi olacağını düşünüyorum. Yaptığım incelemeler göre son yılların en yüksek rekoltesi gerçekleşebilir. Fakat yağan yağmurlar hasat zamanını biraz geciktirebilir. Yine de havaların ısınmasıyla birlikte hasat çok fazla gecikmeyebilir" dedi.

Yağmurların buğday hasadını geciktirirken ekimi biten birinci ürün mısıra çok faydalı olduğunu belirten Prof. Dr Halis Arıoğlu, bu yağmurların mısırları gelişmesine çok iyi geldiğini, mısırın yanısıra, artık örtü altından çıkan karpuzlara da çok iyi geldiğini söyledi. Hatta bazı bölgelerde karpuz hasadının yapıldığına dikkat çeken Arıoğlu ikinci ürün hazırlığında olan çiftçilere de tavsiyelerde bulundu.

ADANA (İHA)

Ekleme Tarihi
26.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Çiftçiye Soya Ekin Tavsiyesi
Link: Çiftçiye Soya Ekin Tavsiyesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız