Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
böcek 

Bitkisel Üretimde Alternatif Mücadele Desteği

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, bitkisel üretimde kimyasal mücadele yerine alternatif mücadele sistemlerini uygulayan çiftçilere yapılacak olan destek miktarlarını bildirdi. 
 
Aygül, yaptığı yazılı açıklamada, örtü altı ve açık alanda bitkisel ilaç kullanımının azaltılmasını amaçlayan Bitkisel Üretimde Biyolojik veya Biyoteknolojik Mücadele Destekleme Ödemesi Uygulama Tebliği'nin geçen Ağustos ayında yayımlandığını hatırlatarak, bu kapsamda çiftçilere destek sağlanacağını belirtti. 
 
Destek için, örtü altı üretim yerinin Örtü Altı Kayıt Sistemine, açıkta turinçgil ve domates üretim yerinin ise Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olması şartının arandığını ifade eden Aygül, yapılacak desteklerle ilgili şu bilgiyi verdi: 
 
"Örtü altı bitkisel üretimde, feromen ve tuzak kullananlara 30, tül kullananlara 70, tekniğe uygun olarak faydalı böcek salımı yapanlara 100, tül feromen ve tuzak kullananlara 100, feromen ve tekniğe uygun olarak faydalı böcek salımı yapanlara 130, feromen-tül ve tekniğe uygun olarak faydalı böcek salımı yapanlara 200 destekleme ödemesi yapılacaktır. Açık alandaki bitkisel üretimde, domates güvesinde feromen kullananlara 20 ve turunç üretiminde faydalı böcek kullananlara 20 lira destek sağlanacaktır. Çiftçilerimiz daha detaylı bilgileri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinden öğrenebilirler." 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bitkisel Üretimde Alternatif Mücadele Desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız