Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 


İsrail'den AB'ye tarım ürünleri ihracına kısıtlama

İsrail, işgal ettiği topraklarda üretilen tarım ürünlerini AB'ye ihraç etmeme kararı aldı. Bu ürünler AB üyesi olmayan ülkelere ihrac edilecek, ya da iç tüketime pazarlanacak.

İsrail Tarım Bakanlığı, işgal bölgelerinde üretilen süt ve kanatlı et ürünlerinin AB'ye ihrac edilmesini yasakladı. İsrail basınında çıkan haberlerde kısa bir süre sonra balık ve şarap ihracının da yasaklanacağı bildirildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yasak kararının AB'nin İsrail'in işgal ettiği topraklarda üretilen gıda maddelerinin Avrupa'ya girişini engellemek için, yalnızca işgal bölgesinden olup olmadığına bakmadığı, aynı zamanda gıda güvenliği kontrolünü de kullandığı için alındığı belirtildi.
 
'Haaretz' gazetesindeki konuyla ilgili haberde, İsrail Tarım Bakanlığının bundan böyle kanatlı hayvan eti, yumurta tavuklarının eti ve yumurtaların ayrı ayrı etiketlenerek, 1967 öncesi İsrail sınırları içinde mi, yoksa Filistinlilere ait bölgelerde yani Golan tepelerinde mi üretildiğinin belirtilmesini taleb ettiği bildirildi.
 
İşgal bölgelerinde üretilen tarım ürünleri bundan böyle ya iç tüketim için pazarlanacak, ya da AB üyesi olmayan ülkelere ihrac edilecek.
 
AB Komisyonu bu yılın başında, İsrail'den ithal edilecek tarım ürünlerinde yalnızca 1967 öncesi Uluslar arası tanınmış sınırlar içinde üretilen ürünlere ait sertifikaları kabul etme kararı almıştı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: tarım ürünleri, ihracat, İsrail
Link: İsrail'den AB'ye tarım ürünleri ihracına kısıtlama




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız