Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
Nohut Tarla Günü Düzenlendi 

 
NOHUT TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

Çiftçilerin gelirlerini artırmak amacıyla Demonstrasyon çalışmaları kapsamında Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Uluağaç köyünde denemesi yapılan Azkan ve Çakır nohut çeşitleri düzenlenen tarla günüyle çiftçilere tanıtıldı.
 
Niğde Merkeze bağlı Uluağaç köyünde gönüllü bir çiftçinin tarlasında Azkan ve Çakır isimli nohut türlerinin denemesini yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, düzenlediği tarla günüyle gelişmeleri çiftçilere aktardı.
 
Daha yüksek gelir elde etmeleri için Niğde çiftçisine yön vermeye çalıştıklarını belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, çiftçilerin daha kaliteli ve verimli ürün üretmeleri için sonuçları görmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu amaçla düzenledikleri Tarla Günüyle bölgeye uygun nohut çeşitlerinin yaygınlaşmasını amaçladıklarını söyledi.
 
Bakliyatın Niğde için önemli bir ürün olduğunun altını çizen İl Müdürü Türkmen, içerdiği besin değerleriyle bakliyatın insan beslenmesinde çok önemli olduğunu ve Birleşmiş Milletler’in bu öneme dikkat çekmek için 2016 yılını “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan ettiğini hatırlatarak, bu kapsamda 2015 yılında Niğde’de daha fazla Bakliyat Tohumu temin ederek çiftçilere dağıtacaklarını söyledi.
 
Ziraat Mühendisi Mutlu Şahin’de deneme ekimini gerçekleştirdikleri Azkan ve Çakır Nohut çeşitleri hakkında Tarla Gününe katılan çiftçilere ayrıntılı bilgiler verdi.
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
03.07.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Nohut Tarla Günü Düzenlendi
Link: Nohut Tarla Günü Düzenlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız