Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

Mardin Tanıtım Günleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: -''(TAPDK'nın kapatılması) Kanun çıkıncaya kadar kurumdaki işleyiş devam edecek'' -''Bazı şehirler anlatılamaz. Gezilir, görülür ve hissedilir. Mardin'in de öyle bir şehir'' -Kalkınma Bakanı Yılmaz: -''Çarpık yapıları yıkarak Mardin'in güzelliğini ortaya çıkarmaya başladık''


ANKARA (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, kapatılmasına karar verilen Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'ndaki (TAPDK) işleyişin, kanun çıkıncaya kadar devam edeceğini bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri'nin açılışında yaptığı konuşmada, bazı şehirlerin anlatılamayacağını, gezilmesi, görülmesi ve hissedilmesi gerektiğini belirterek, Mardin'in de öyle bir şehir olduğunu söyledi.

Mardin'i Türkiye'ye benzeten Bakan Eker, bu şehrin farklı etnik yapıları barış içinde birarada tutabilen, farklı dilleri, kültürleri ve inanç gruplarını asırlarca barış içinde yaşatabilen özel bir şehir olduğunu vurguladı.

Bu dünya mirası şehrin tanıtıldığı günlerin etkinliğinde bulunmaktan onur duyduğunu anlatan Bakan Eker, şöyle konuştu:

''İçinden Mezopotomya'nın bereketli ovalarının seyredilebildiği bu muhteşem şehir, o coğrafyanın bütün acılarının, bütün sevinçlerinin, bütün motiflerinin taşlara işlendiği, sokaklarında hüzünlerin sevinçlerin, hala kapı kapı, taş taş hissedilebildiği bu güzel şehir, ancak gidilip görülünce, taşlarına dokunulunca, sokaklarındaki hava teneffüs edilip, kahvelerindeki insanlarla görüşülünce daha çok anlaşılır. Bugün bu güzel şehir, tarihi birikimini ortaya çıkarmayla birlikte bir çok projenin uygulama alanıdır. Bu yönüyle biz Mardin'e karşı borcumuzu ancak bu projeleri tamamlayarak ödeyebiliriz. Bunu dünyaya anlatmalı, bu modeli Türkiye ve dünyaya tanıtmalıyız.''

-TAPDK'nın kapatılması-

Bakan Eker, gazetecilerin sorusu üzerine, TAPDK'nın yaptığı görevlerin önemli bir kısmının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın daha önce çıkardığı 5996 sayılı yasanın içindeki hususlarla ilgili olduğunu belirterek, dolayısıyla başka bir kuruma, kurula gerek kalmadan gıda ile ilgili konuların tek bir yerden takip edilmesi amacıyla böyle bir düzenlemeye gidildiğini kaydetti.

Kurumun görevlerinin bir kısmının kendi bakanlığı, bir kısmının Sağlık Bakanlığı, bir kısmının da Maliye Bakanlığı tarafından yürütüleceğini anımsatan Bakan Eker, bu konuyla ilgili tasarının kabul edildiğini, kanun çıkıncaya kadar da kurumdaki işleyişin devam edeceğini belirtti.

-''Mardin'i yine o asli güzelliğine kavuşturmaya başladık''-

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Mardin'in, geçmişte çarpık yapılaşmalar nedeniyle orijinal yapısının bozulduğunu, ama son yıllarda yaptıkları çalışmalarla Mardin'i yine o asli güzelliğine ve kültürel dokusuna kavuşturmaya başladıklarını söyledi.

''Başka yerlerde yapmakla övünüyoruz ama Mardin'de yıkmakla övünüyoruz'' diyen Bakan Yılmaz, çarpık yapıları yıkarak Mardin'in güzelliğini ortaya çıkarmaya başladıklarını, bu konudaki çalışmalarda son aşamaya geldiklerini kaydetti.

Mardin'in sadece Türkiye için değil bütün insanlık için önemli olan çok güzel bir özelliğinin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, ''Bir arada yaşama kültürünü en güzel şekilde ortaya koyan bu şehrimiz değişik dinleri, dilleri, mezhepleri ve etnik yapılarıyla birlik, beraberlik ve uyum içinde bir tolerans kültürüyle yaşayan şehrimiz. Bu yönüyle de bütün insanlığa örnek teşkil edebilecek bir şehir. Mardin'in bu yönüyle tüm dünyada tanınması hem Mardin için hem insanlık için çok uygun olur'' diye konuştu.

Yılmaz, Mardin Günleri etkinliğinde emeği geçen herkese de teşekkür ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından stantları gezen Eker ve Yılmaz, daha sonra davul-zurna eşliğinde halay çekti. 

Ekleme Tarihi
09.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Mardin Tanıtım Günleri
Link: Mardin Tanıtım Günleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız