Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

Samsat'ta Tütün Ekimi Hızla Yaygınlaşıyor

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde özel sektöre satılmak üzere ekilen tütüncülüğün hızla yaygınlaştığı, tütüncülüğün Samsat ilçesinde tekrar istihdam alanı olduğu bildirildi.


Geçen yıl yaklaşık 6 bin dönümlük arazide İzmir ve Virginia cinsi tütün ekildiği, bu yıl ise, tütün ekilişinin 12 bin dönüm dolayında gerçekleştiği belirtildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Yılmaz, bu yıl tütün ekiminde gözle görülür bir oranda artış olduğunu belirterek, vatandaşların geçmiş yıllarda bu alandan memnun kalmaları nedeni ile özellikle İzmir ve Virginia cinsi tütün üretiminin tercih edildiğini kaydetti.

Yılmaz, "Geçmiş yıllarda Samsatlı çiftçiler çok yüksek oranlarda tütün ekimi yapmış ve bu tütünleri Tekel'e satmaktaydılar. Tütüne gelen kota ile birlikte Samsat ilçesinde kısa bir süre tütün ekimi yapılmadı. Özel firmaların yaptıkları deneme ekimler başarılı olunca vatandaşlarımız tekrar tütün üretimine başladılar. Bu yıl geçen senenin iki katı kadar tütün ekimi gerçekleşti. Eskiden tütün fideleri tek tek ekilirden, artık modern tarım makineleri tercih edilmektedir. Günlerce ekilebilen bir alanı birkaç saat içinde ekmek mümkün olabilmektedir. Firmaların teknik elemanları gözetiminde tütüncülük yapılsa da İlçe Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza gerekli destek sağlanmaktadır. Teknik elemanlarımız sık sık kontroller yapmakta ve çiftçilerimiz bilgilendirilmektedir" dedi. - ADIYAMAN - (İHA)

Ekleme Tarihi
05.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Samsat, Tütün Ekimi Hızla Yaygınlaşıyor
Link: Samsat'ta Tütün Ekimi Hızla Yaygınlaşıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız