Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

 MUŞ (A.A) - Muş'ta TTL firması tarafından tütün alımına başlandı.

     Muş İli ve Civarı Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tütün alımı yaptıklarını belirtti.
     Üreticilerin bu yıl ektikleri tütünlerinin teslimatını yapmaya başladıklarını anlatan Solgun, ''Buradaki tütün alım süremiz 10 gün gibi bir sürede ancak noktalanır'' dedi.
     Her zaman tütün üreticilerinin yanında olmaya gayret ettiklerinin vurgulayan Solgun, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bu yıl yaptığımız çalışmalarımızda TTL ve Alliance One firması tarafından ilimizde tütün üreticisine yönelik yeni çalışma alanları ve yeni üretim kaynakları oluşturuldu. Kırgızistan'ın ve Kazakistan'ın Tolgar tütünü ekimlerinden buyana geçen yıl elde edilen başarılı sonuçlardan dolayı ilimizde bu yıl sınırsız olarak Tolgar tütünün üretimini yapıldı. Son derece mutluluk verici sonuçlar elde edildi. Firmalarımız tarafından üreticiye tütün tohumu karşılıksız olarak verildi. TTL firmamız yine yerli şark tütününe yönelik ilimizde üreticiye istediği miktarda üretim yapma imkanı sundu.''
     TTL firmasının ayrıca bu yıl bir de deneme üretimiyle ilgili yeni bir çalışma alanı daha oluşturduğunu ifade eden Solgun, ''Makedonya'nın Piriler tütünün tohumu üreticimize yine firmamız tarafından karşılıksız olarak dağıtıldı. Bu yıl ilimizde yaptığımız tütünle ilgili çalışmalar bunlardan ibaret olup, gelinen nokta bakımından yeni firmalar ve yeni tütün çeşitleriyle ilimizde bulunan tütün üreticilerimizin ekonomik anlamda yaşadığı sorun ve sıkıntılar yerini yeni kazançlara bırakmıştır'' diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
14.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Muş'ta tütün alımına başlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız