Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
Yabancı sigaraya gelen 2 TL’lik zam, yerli sarma tütünü de tetikledi 

Yabancı sigaraya gelen 2 TL’lik zam, yerli sarma tütünü de tetikledi

Geçen hafta yabancı sigaraların 2 TL zamlanmasının ardından yerli sarma tütüne yönelen tiryakilere bir kötü haber de tütüncülerden geldi.
 
Zamdan etkilenen tiryakilerin sarma tütüne yönelmesi ve talebin günden artması üzerine Samsunlu tütüncüler, sarma tütüne 2 TL zam yaptı. Böylelikle tütünün kilosu 7 TL’den 9 TL’ye çıktı. 
 
Sigaraya uygulanan vergi oranlarının Bakanlar Kurulu kararıyla yüzde 63'den yüzde 69'a çıkarılması ve Özel Tüketim ve Katma Değer Vergileri toplamının perakende satış fiyatının yüzde 84,25'ine ulaşması üzerine Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret AŞ, maliyeti olumsuz etkileyen vergi zammını sigara fiyatlarına 2 TL zam yaparak yansıtmıştı. En düşük ayardaki sigara fiyatının 6.5 TL’ye yükselmesi üzerine sigara içicileri, Samsun’da daha ekonomik olacağını düşünerek sarma tütüne yöneldi. İç piyasada sarma tütüne olan rağbetin artması üzerine tütüncüler kilo işi tütüne 2 TL zam yaptı. Bu zam sigara kullanıcılarını ikinci kez üzdü. 
 
Sigara perakende satış fiyatlarının yüzde 28 ila 44 oranları arasında artırılmasının ardından sigara tiryakileri, duruma tepki gösteriyor. Tütüncü Arif Demir, sarma tütün satışının yabancı sigaralar sebebiyle piyasadan kalkacakken gelen zamla birlikte yeniden rağbetin arttığını söyledi. Sarma tütüne talebin her geçen yükselmesi sebebiyle zam yapma kararı aldıklarını ifade eden Demir, yine de yabancı sigaraya oranla sarma tütünün daha ucuz olduğunu kaydetti. 
 
Sigara içicileri ise en güzel çarenin sigarayı bırakmakta gördüğünü belirtiyor. Sigara tiryakisi Kemal Keleş, yabancı sigaranın ardından sarma tütene gelen zammın kendisini olumsuz etkilediğini dile getirerek, sigarayı tamamen bırakmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
25.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yabancı sigaraya gelen 2 TL’lik zam, yerli sarma tütünü de tetikledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız