Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

Her 100 milyon sigaraya 10 bin 235 TL

Kurul, sigara ve tütün üretici yerler ile puro ve sigarillo ithalatı yapanların 2013 yılında ödeyeceği hizmet bedeli tutarlarını belirledi.


ANKARA - Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu, 2013 yılından geçerli olmak üzere sigara ve tütün üretim tesisleri ile puro ve sigarillo ithalatı yapanların ödeyeceği hizmet bedeli tutarlarını belirledi.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) "Tütün Mamullerinin Üretim ve Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 23'üncü Maddesinin, Puro ve Sigarillo İthalatı, Fiyatın Belirlenmesi ve Yurt İçinde Pazarlanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Karar'ın 6'ıncı Maddesinin, Makaron Üretim Tesislerinin Kurulum ve İşleyişine İlişkin Uygulanacak Usul ve Esaslara Dair Kurul Kararı'nın 11'inci Maddesinin Uygulanması ile İlgili Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı", 2013 yılı için geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
 
TAPDK, 2013 yılı için geçerli olmak üzere; sigara üretim tesisleri için her 100 milyon sigara üretim kapasitesi başına 10 bin 235 lira, diğer tütün mamulleri için her bir tonluk üretim kapasitesi başına 126 lira alınmasına karar verdi.

Ayrıca, sigara üretim tesislerinde her 100 milyon adetlik sigara üretim kapasitesi artışına neden olan proje değişiklikleri için bin 918 lira, diğer tütün mamulleri üretim tesislerinde ise her bir tonluk üretim kapasite artışına neden olan proje değişiklikleri için 31,95 lira alınacak.
Kurumun ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın logolarını içeren bandrollerin her bin adedi için basım maliyeti hariç 1,94 lira bandrol satış hizmet bedeli tahsil edilecek.

Puro ve sigarillo ithalatı

Puro ve Sigarillo İthalatı Yetki Belgesi karşılığında bu hizmetler için, talebi uygun bulunanlara 59 bin 430 lira, Puro ve Sigarillo İthalatı Yetki Belgesinin yıllık olarak süre uzatımı için de 4 bin 990 lira alınacak.

Ayrıca, Makaron Tesis Kurma İzni Uygunluk Belgesinde; makaron üretim tesisleri için her 100 milyon makaron üretim kapasitesi başına 10 bin 235 lira, Proje Tadilatı İzni Uygunluk Belgesinde ise makaron üretim tesislerinde her 100 milyon adetlik makaron üretim kapasitesi artışına neden olan proje değişiklikleri için de bin 918 lira bedel alınacak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Her 100 milyon sigaraya 10 bin 235 TL
Link: Her 100 milyon sigaraya 10 bin 235 TL




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız