Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 


Gerger’de Çiftçilere Yonca Tohumu Dağıtıldı

ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Gerger’deki çiftçilere yonca tohumu dağıtıldı.
 
Adıyaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından temin edilen ve Gerger İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından dağıtımı yapılan bir ton yonca tohumu ücretsiz olarak Gürgenli köyündeki çiftçilere ulaştırıldı.
 
Gerger İlçesine bağlı Gürgenli Köyü’ne giden Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Faik Çelik, Tarımsal Altyapı Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Türker Yener, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Nedim Baybatmaz, Gerger İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Dölek ve köy muhtarı Yüksel Kızılkaya; çiftçilere tohumları dağıttı.
Adıyaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Faik Çelik, yapılan bu hizmetin ülke ekonomisinin en önemli kalemlerinden biri olan hayvancılığın gerekli öneme ve değere ulaştırılmasında ileri bir adım olduğunu ifade etti. Sürdürülebilir hayvancılığın önemli bir ayağı olan kaliteli yemin önemini anlatan Çelik, kaliteli yem üretim teşvikleriyle ülkemizde hayvancılığın canlı ve diri tutulması gerektiğini dile getirdi.
 
Gerger İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Dölek ise Mera Islahı Projesi kapsamında yapılan bu çalışmayla bir taraftan mera baskısının en aza indirilerek meradaki ot veriminin arttırılmasının bir taraftan da hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının karşılanmasının amaçlandığını söyledi. Bu kapsamda Gerger’e bağlı Gürgenli köyünde 60 çiftçiye bir ton yonca tohumunu ücretsiz olarak dağıttıklarını belirten Dölek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
 
Yapılan konuşmaların ardından yonca tohumu çiftçilere dağıtıldı. Gürgenli Köyü’ndeki çiftçiler, bu çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirip, bu tür desteklemelerin devam etmesi gerektiğini ifade etti.
 
Gürgenli Köyü Muhtarı Yüksel Kızılkaya, Mera Islahı Projesi kapsamında daha öncede çiftçilere gübre ve hayvan barınakları kazandırdıklarını söyledi. Şimdi ise köyde bulunan 60 çiftçiye bir ton yonca tohumunu ücretsiz olarak kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını kaydetti. Amaçlarının köyde çiftçiliğin ve tarımın geliştirilmesi olduğunu söyleyen Kızılkaya, bundan sonra da daha iyi çalışmalar yapıp Gürgenli'de tarımı ve hayvancılı geliştireceklerini ifade etti.
 
 

Ekleme Tarihi
25.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gerger, Çiftçilere, Yonca Tohumu Dağıtıldı
Link: Gerger’de Çiftçilere Yonca Tohumu Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız