Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 

Şanlıurfa ve Adıyaman'da "2010 yılı hububat ve baklagil fark desteği ödemeleri"ne bloke konulan yaklaşık 20 bin çiftçinin ödemelerinin, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in girişimleri sonucu, bu ay sonuna kadar yapılacağı bildirildi. 

 
Devlet Bakanı Çelik'in basın danışmanından alınan bilgiye göre, Şanlıurfa'da temas ve incelemelerde bulunan Çelik'e zaman zaman çiftçiler, hububat ve baklagil fark desteği ödemeleriyle ilgili yaşadıkları sorunları iletti. 
 
Bunun üzerine Bakan Çelik'in Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nezdindeki girişimleri sonucu, 2010 yılı hububat ve baklagil fark desteği ödemelerinde bazı kişilerin sahte evrakla başvurdukları iddiası üzerine, ekim ayında kimi çiftçilerin ödemelerine bloke konulduğu ve Bakanlık müfettişlerince evraklar üzerinde inceleme yapıldığı öğrenildi. 
 
Tamamlanan incelemeler sonrasında firmaların düzenlemiş olduğu yaklaşık 32 bin 750 adet müstahsil makbuzlarında 526'sına ödeme yapılmamasına, bunlardan 184 tanesinin ise vergi incelemesi sonrası karar verilmesi uygun görülürken, geriye kalan 32 bin 40 adet müstahsil makbuz sahibine ise hububat ve baklagil fark desteği ödemelerinin yapılması kararlaştırıldığı belirtildi. 
 
Bu çerçevede daha önce ödemelerine bloke konulanların yüzde 97'sine tekabül eden yaklaşık 20 bin çiftçinin ödemelerinin mayıs ayı sonuna kadar yapılacağı bildirildi.(AA)

Ekleme Tarihi
15.05.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çiftçiye Destekleme Müjdesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız