Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 


Tarım Lisesi Öğrenciler Bakliyat Ürünleri Konusunda Bilgilendirildi

SİVAS (İHA) - Suşehri Tarım Meslek Lisesi öğrencileri bakliyat olarak adlandırılan ürünlerin yetiştiriciliği, ekiliş alanlarının ve verimlerinin artırılması, tüketim ve ihracat payının artırılmasına katkı sağlamak konularında Suşehri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından bilgilendirildi.
 
Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, “Ülkemiz tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 20 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen Birleşmiş Milletler 68.Genel Kurul oturumunda 2016 Yılı Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edilmiştir.”dedi.
 
Perçi, “Gelişmekte olan ülkelerin çoğunda bakliyatlar; düşük yağ oranı yanında sahip olduğu yüksek lifli protein kaynağı nedeniyle geleneksel kültüre uygun çeşitlilikte ve yoğun olarak tüketilen, sağlıklı ve dengeli beslenmenin ayrılmaz bir parçası durumundadır.
 
Diğer taraftan toprağın verimliliğine olumlu etkileri, yüksek azot tutabilme kapasitesi ile sürdürülebilir tarım ve ekim nöbeti açısından önem arz ettiği bilinen bir gerçektir. Dünya tarımsal ticaretinde önemli bir yer tutan bakliyat, Ülkemiz açısından da büyük önem arz etmektedir. Nohut ve mercimeğin gen merkezi olan Türkiye, Dünya'da ana baklagil üreticisi ve ihracatçısı konumunda olup, baklagiller üretim, tüketim, tohum, tarıma dayalı sanayi, ihracat, ithalat, üretici örgütlenmesi gibi yönleriyle ülkemizin gayri safi milli gelirinde önemli bir paya sahiptir.”ifadelerini kullandı.
 
 

Ekleme Tarihi
07.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  Tarım Lisesi Öğrenciler, Bakliyat Ürünleri Konusunda, Bilgilendirildi, bakliyat
Link: Tarım Lisesi Öğrenciler Bakliyat Ürünleri Konusunda Bilgilendirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız