Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  Diğer »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Süt sığırcılığı
 Sığır Besiciliği
 Koyunculuk, Keçicilik
 Etlik Piliç Üretimi
 Yumurta Üretimi
 Hindi,Devekuşu ve Diğer Kanatlılar
 Arıcılık
 Diğer
 


Türkiye’nin İlk ve Tek ‘‘Canlı Besi Hayvan Fuarı’’ İzmir’de Düzenleniyor

İZMİR (İHA) - Hayvancılık ve Gıda Teknolojileri sektörüne damgasını vuracak olan ‘‘Anadolu Expo Canlı Besi Hayvanları, Hayvancılık, Et Ve Et Ürünleri İşleme Teknolojileri İhtisas Fuarı’’ 22-25 Mayıs tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek.

Türkiye süt üretiminin lokomotifi, canlı hayvan ithalat ve ihracatının kapısı, modern işletmelerin ilk hayata geçirildiği İzmir, gelişen Türk hayvancılığını dev bir fuar organizasyonunda sektörün önde gelen firmaları ve üreticiyi bir araya getirecek.

İZMİR’DE DEV SEKTÖREL BULUŞMA!

Organizasyon teknik olarak iki ayrı fuardan oluşuyor. Anadolu Expo Canlı Besi Hayvanı Fuarı ve Anadolu Expo Canlı Süt Hayvanı Fuarı olarak ayrılan iki ayrı dal, aynı çatı altında tek fuarda sektörün önemli aktörlerini buluşturacak. "Gençlik" temasıyla ilki gerçekleştirilecek fuar, İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde olacak. Türk hayvancılık sektörünün gelişimi adına ihtisas fuarı niteliğinde planlanan fuarın, gelecek yıllarda daha da büyüyerek devam ettirilmesi planlanıyor.

ŞEFLERDEN LEZZET ŞÖLENİ

İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde açık alanda yapılacak fuarlar tam bir görsel Şölen niteliğinde geçecek. Pek çok etkinliğin düzenleneceği organizasyonda, İzmir'de faaliyet yürüten Birlikler, Ege Bölgesinde diğer il birliklerinin de destekleriyle kendi faaliyet alanlarında canlı hayvan yarışları düzenleyecek. Tamamen birliklerin organize edeceği yarışmalar uluslar arası standartlara uygun olacak. İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, koyun ve keçi güzellik yarışmaları düzenlerken İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yarışmalarını, İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Verimli Besi Buzağı yarışmalarını düzenleyecek. Tüm ziyaretçilerin davetli olacağı Mangal Partisi'nde ise ‘‘Hayvanların hangi bölgesini nasıl pişirirseniz et daha yumuşak olur?’’ gibi püf noktaları usta şefler tarafından anlatılacak.

EN YENİ TEKNOLOJİLER BU FUARDA!

Son yıllarda Türkiye’nin hayvancılıkta yapmış olduğu atılım ve gelişmeleri dünyaya tanıtmak ve dünyadaki gelişmeleri Türkiye ile tanıştırmak için hazırlanan “Anadolu Expo Canlı Besi Hayvanları, Hayvancılık Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojileri İhtisas Fuarı”; Küresel kuraklığın ve hayvan hastalıklarının getirdiği problemler, artan enerji girdileri, artan yem fiyatları, kalifiye işçi sıkıntısı, hayvansal ürünlerin çok düşük fiyatlara alıcı bulması, yetersiz ve verimi düşük damızlık hayvan sayısı gibi Türk Hayvancılık Sektörünün gelişimini engelleyen sorunlara teknolojik çözüm alternatifleri sunulacak.

Büyük işletmeler, kooperatif ve birlikler ile aile işletmelerinin katılacağı fuara, yaklaşık 36 yabancı ülkeden de ziyaretçilerin gelmesi bekleniyor.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Canlı Besi Hayvan Fuarı, İzmir’de Düzenleniyor, fuar, hayvancılık
Link: Türkiye’nin İlk ve Tek 'Canlı Besi Hayvan Fuarı' İzmir’de Düzenleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız