Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  Diğer »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Süt sığırcılığı
 Sığır Besiciliği
 Koyunculuk, Keçicilik
 Etlik Piliç Üretimi
 Yumurta Üretimi
 Hindi,Devekuşu ve Diğer Kanatlılar
 Arıcılık
 Diğer
 


Yonca Hayvancılık Türkiye'nin düve ihtiyacını karşılayacak

Türkiye'de örnek bir hayvancılık modelini hayata geçiren Yonca Hayvancılık, ithalat bağımlılığını kırarak çiftliklerin düve ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Yonca Hayvancılık, Tarımsal Kümelenme Modeli ile tarım ve hayvancılığı entegre ederek tüm ihtisas alanlarını tek çatı altında topluyor ve geniş bir ekonomik ölçek yaratıyor. Kuruluş, Türkiye'deki çiftliklerin kaliteli düve ihtiyacını karşılamanın yanı sıra ithalat bağımlılığını tersine çevirerek önümüzdeki dönemde komşu ülkeler başta olmak üzere ihracatı da hedefliyor.

Türkiye'de yaygın bir model olması gereken modern bir hayvancılık sistemini hayata geçiren Yonca Hayvancılık, hayvancılığın bilimsel metotlarla geliştirilmesi ve tarımla entegrasyonu sağlayarak ürünlerden katma değeri yüksek maksimum verim elde edilmesi için 150 milyon dolarlık yatırımla Trakya Lüleburgaz'da Tarımsal Kümelenme Modeli'ni hayata geçirdi.

Ulusal pazarın ardından hedef uluslararası pazarlar
 
Model kapsamında 20.000 dekarlık bir arazide tarımsal üretim ve 20.000 büyükbaş hayvanla dev bir üretime doğru ilerleyen Yonca Hayvancılık, hayvancılıkta dışa bağımlılığın kırılması ve Türkiye genelinde çiftliklerin kaliteli düve ihtiyacını karşılamak doğrultusunda çalışmalarını hızla yürütüyor. Yonca Hayvancılık kurucusu Dursun Akdağ, öncelikli hedefin Türkiye'de faaliyet gösteren çiftliklerin düve ihtiyacını karşılamak olduğunu, ardından başta komşu ülkeler olmak üzere uluslararası pazarlara açılarak yüksek hacimli ihracatı hedeflediklerine vurgu yapıyor.

Tarımsal Kümelenme modeli kapsamında Yonca Hayvancılık bünyesinde faaliyet gösteren Düve Yetiştirme Merkezi, 10 büyük çiftlikten toplanan düveleri besleyip büyüterek Türkiye genelinde satışa sunacak. Güvenilir ve sağlıklı düve ihtiyacını karşılayacak olan Düve Yetiştirme Merkezi, birinci etapta 2.500 damızlık süt sığırı, 2.000 damızlık gebe düve üretimi, ikinci etapta ise 5.000 damızlık süt sığırı, 4.500 damızlık gebe düve üretimi gerçekleştirecek.

Düve Merkezi nasıl çalışıyor?
 
Düve Merkezi, süt işletmelerinde üretilen dişi buzağıların 15'inci ayda uzman veteriner hekimlerin nezaretinde tohumlanıp gebe bırakılarak iç piyasada yeni kurulacak işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere faaliyet gösteriliyor. Proje kapsamında hayvan ithalatında dışa bağımlılığın azaltılması da amaçlanıyor. Dev işletmenin Besi Merkezi'nde ise, süt işletmelerinde üretilen erkek buzağılar alınarak kaliteli kaba yemle ve uzman veterinerler gözetiminde sağlıklı et üretimi sağlanıyor.

Yonca Hayvancılık'ın öncülük ettiği Tarımsal Kümelenme Modeli'nde tarım ve hayvancılık alanında yapılan tüm üretimlerin ihtisas alanlarına ayrıldığını ve kayda değer bir ekonomik büyüklük oluşturulduğunu belirten Akdağ, 10 büyük tarım ve hayvancılık çiftliği, 10 çiftlikten gelen düveleri yetiştiren Düve Yetiştirme Merkezi, 10 çiftliğin yem ihtiyacını karşılayan Yem Hazırlama Merkezi, et üretimi gerçekleştiren Besi Merkezi, çiftliklerin tüm enerji ve gübre ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Biogaz Tesisi, tarım işletmesi Selva Tarım ve seradan oluşan Yonca Hayvancılık'ın 2018 yılı itibariyle 20.000 dekar alanda tarımsal üretim ve 20.000 büyükbaş hayvanla dev bir üretime doğru doğru ilerlediğinin altını çiziyor.


Yonca Hayvancılık - 2007 yılında kurulan Yonca Hayvancılık, Türkiye'de bir ilke imza atarak 150 milyon dolarlık yatırımla Tarımsal Kümelenme Modeli'ni hayata geçirdi. Tarımsal Kümelenme Modeli'nde tarım ve hayvancılığın tüm ihtisas alanlarını tek çatı altında toplayarak entegre eden ve geniş kapsamlı bir ekonomik ölçek yaratan Yonca Hayvancılık, 2018 yılı itibariyle 20.000 dekar alanda tarımsal üretim ve 20.000 büyükbaş hayvanla dev bir üretime doğru ilerliyor. Katma değeri ve kalite standartları yüksek bir üretim gerçekleştiren Yonca Hayvancılık, Türkiye'de hayvancılık sektörü için örnek bir model olan Tarımsal Kümelenme Modeli ile hayvancılıkta dışa bağımlılığı azaltmanın yanı sıra üretim gücü ve kalitesiyle uluslararası pazarlara açılmayı da hedefliyor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Yonca Hayvancılık, Türkiye'nin düve ihtiyacını, karşılayacak, düve, düve merkezi, hayvancılık
Link: Yonca Hayvancılık Türkiye'nin düve ihtiyacını karşılayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız