Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  Koyunculuk, Keçicilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Damızlık, Tür-Irk
 Tohumlama-Embriyo Transferi
 Aşı-İlaç
 Mekanizasyon
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Sağım-Depolama
 Kesim-Depolama
 Süt ve süt ürünleri
 Et ve et ürünleri
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Hastalık
 Diğer
 


10 ayda 3 bin 407 kişiye sürü yönetimi eğitimi verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 10 ayda 3 bin 407 kişiye 'sürü yönetimi' eğitimi verildi. Eğitime katılanlara günlük 20 TL, eğitimli kişiyi işe alacak işletmelere ise 5 bin lira ödeniyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve İŞKUR ile birlikte yürüttüğü "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında, 10 ayda 3 bin 407 kişiye eğitim verildi.

120 saatlik eğitime halen sürü yönetimi elemanlığı yapan veya aday, sosyal güvence kapsamına alınma niteliklerine sahip, okuma ve yazma bilen veya en az ilkokul mezunu olan, bedenen sağlıklı ve eğitim konularına ilgi ve ihtiyaç duyanlar ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapanlar katılabiliyor.

- Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre sürü yönetimi elemanı sertifikasına sahip kişileri istihdam eden işletmelere teşvik ödemesi de yapılacak. Açıklamada "Tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında, 500 baş ve üzeri küçükbaş hayvan sayısına sahip işletmelere yılbaşından itibaren 5 bin lira sürü yöneticisi istihdamı desteği ödenecek" denildi.

- Açıklamaya göre İŞKUR'un da eğitime katılan kursiyerlere günlük 20 lira ödeme yapıldı. 81 il merkezi ve ilçelerde yapılacak ve 3 yıl boyunca sürecek eğitim programına katılmak isteyenler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine başvurabilecek.

EĞİTİMDE NELER VAR 
 
Proje kapsamında kursiyerler; koyun ağılı ve keçi barınağı kurma, koyun ve keçi ırkını seçme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, sürüyü bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma ile sağım yapabilme konularında eğitim veriliyor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: sürü yönetim elemanı, eğitim, TZOB,
Link: 10 ayda 3 bin 407 kişiye sürü yönetimi eğitimi verildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız