Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  Koyunculuk, Keçicilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Damızlık, Tür-Irk
 Tohumlama-Embriyo Transferi
 Aşı-İlaç
 Mekanizasyon
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Sağım-Depolama
 Kesim-Depolama
 Süt ve süt ürünleri
 Et ve et ürünleri
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Hastalık
 Diğer
 


Küçükbaş Hayvancılığın Kalbi Konya’da Atacak

Tarımsal Araştırma Enstitüsünün kuruluşunun 100. Yılı anısına sürdürülebilir koyun ve keçi üretimindeki son gelişmeleri sektörün tüm paydaşları ile değerlendirmek amacıyla 16-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Konya’da Uluslararası Katılımlı Küçükbaş Hayvancılık Kongresi düzenleniyor.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün işbirliği ve birçok kamu kurum ve kuruluşu ile özel sektörün destekleriyle; Enstitünün kuruluşunun 100. Yılı anısına sürdürülebilir koyun ve keçi üretimindeki son gelişmeleri sektörün tüm paydaşları ile değerlendirmek amacıyla 16-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Konya’da Uluslararası Katılımlı Küçükbaş Hayvancılık Kongresi düzenleniyor.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Prof.Dr Veysel Ayhan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; kongrenin, konu ile ilgili paydaşların bilgi birikimlerini arttırmak, meslekteki son gelişmeleri takip etmek ve paylaşmak amacıyla Selçuklu’nun kadim başkenti ve Mevlana’nın şehri Konya’da bir araya gelmesini sağlayacağını ifade ederek, 80 ilde faaliyet gösteren Damızlık Koyun Keçi Yetiştirici Birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdikleri kongrede sözlü ve poster olarak 32’si yurtdışından olmak üzere toplamda 128 bildiri sunulacağını söyledi.

Genel Başkan Ayhan, açıklamasında; Kongreye Türkiye’deki birçok Üniversite ve Araştırma Enstitüsünden akademisyen ve araştırmacıların katılacağını, yurtdışından Cezayir, İran, Macaristan, Malezya, Pakistan, Sri Lanka, Tunus, Ürdün, İspanya, Fransa ve Avusturalya’dan 50’nin üzerinde bilim adamının da iştirak edeceğini vurgularken, kongrede bilimsel aktivitelerin yanında Türkiye’de yetiştirilen Küçükbaş Hayvan Irklarımızın ve ürünlerinin sergileneceği bir organizasyonun da düzenleneceğine yer verdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: kongre, küçükbaş hayvancılık, Konya
Link: Küçükbaş Hayvancılığın Kalbi Konya’da Atacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız