Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  Yumurta Üretimi »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Damızlık, Tür-Irk
 Kuluçka-Civciv
 Aşı-İlaç
 Mekanizasyon
 Yetiştirme teknikleri
 Organik üretim-ürün
 Sınıflama-Depolama
 Yumurta ve yum. ürünleri
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Yumurta ve süt üretimi mayısta azaldı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 0,6, toplanan inek sütü miktarı ise bir önceki aya göre yüzde 0,3 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı kümes hayvancılığı üretimi ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıkladı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen tavuk sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,7 azalırken, tavuk eti üretimi ise yüzde 3,1 azaldı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen hindi sayısı bir önceki aya göre yüzde 4,4 artarken, hindi eti üretimi ise yüzde 3,9 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen tavuk sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 artarken, tavuk eti üretimi ise yüzde 5,2 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre kesilen hindi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,6 artarken, hindi eti üretimi ise yüzde 32,6 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 artış, inek peyniri üretimi yüzde 2,7 azalış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 10 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre mayıs ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre yüzde 2,2 azalış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,5 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 artış, inek peyniri üretimi yüzde 1,3 azalış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 23,9 artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre yoğurt üretimi mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 azalış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 artış gösterdi.
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
14.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Yumurta ve süt üretimi, mayısta azaldı
Link: Yumurta ve süt üretimi mayısta azaldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız