Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  Arıcılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Tür-Irk
 Aşı-İlaç
 Mekanizasyon
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Bal ve bal ürünleri
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Hastalık
 Diğer
 


Siirt'te bal üreticilerine malzeme desteği

Siirt'te "Arılı Kovan Dağıtım Projesi" kapsamında bal üreticilerine, 2 milyon 172 bin lira bütçeyle sağlanan 3 bin 200 arılı kovan, 8 bin boş kovan ve 90 bal süzme makinesi ile 110 arıcı barınağı dağıtıldı.

SİİRT - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, Siirt'te 2 milyon 172 bin lira bütçeyle sağlanan 3 bin 200 arılı kovan, 8 bin boş kovan ve 90 bal süzme makinesi ile 110 arıcı barınağı bal üreticilerine verildi.

Siirt'te arıcılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Siirt Arı Yetiştiricileri Birliği'nce yürütülen "Arılı Kovan Dağıtım Projesi" kapsamında alımı yapılan malzemelerin üreticilere teslim edilmesi amacıyla tören düzenlendi.

Başur Dinlenme Tesisleri'ndeki törende konuşan Vali Ahmet Aydın, Siirt'in ekonomisinde lokomotif değer taşıyan tarım ve hayvancılık alanındaki çok önemli projelerin bir bir hayata geçirildiğini belirterek, bu nedenle çiftçilerin artık yüzlerinin güldüğünü ve yaşam standartlarının yükseldiğini söyledi.

"Siirt artık bal üretim merkezine dönüşmüştür" diyen Aydın, il genelinde arıcılığın önemli bir ekonomik potansiyel oluşturduğunu vurguladı.

Vali Aydın, özellikle Pervari kara kovan balının ülke genelinde bilinirliğinin olduğuna dikkati çekerek, şöyle dedi:

"İlimizin zengin nektar kaynakları ve zengin bitki florası bulunmaktadır. Devlet olarak bal üreticilerimize, arıcılarımıza bu tür projelerle destek veriyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü verilerine göre, ilde arıcılık faaliyeti yürüten bin üretici mevcut. Yine il genelinde 20 bin kara kovan, 98 bin 527 de fenni olmak üzere toplamda 118 bin 527 arılı kovan bulunuyor. Bal üretimimiz yıllık yaklaşık bin 500 ton civarında."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat ise arıcılığın Siirt'te önemli bir geçim kaynağı olduğunu anlatarak, Arı Yetiştiricileri Birliği ile yürütülen proje kapsamında yüzde 70 hibe destekli 3 bin 200 arı kovanını 200 üreticiye dağıtacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından kura ile belirlenen üreticilere 3 bin 200 arılı kovan, 8 bin boş kovan ve 90 bal süzme makinesi ve 110 arıcı barınağı dağıtıldı. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: siirt, bal, üretimi, destek
Link: Siirt'te bal üreticilerine malzeme desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız