Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  Arıcılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Tür-Irk
 Aşı-İlaç
 Mekanizasyon
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Bal ve bal ürünleri
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Hastalık
 Diğer
 


TKDK uzmanları arıcılara kırsal kalkınma desteklerini anlattı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Söke Ziraat Odası Başkanlığı, Çavdar ve Karakaya mahallelerinde arıcılıkla uğraşan potansiyel yatırımcılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş ile TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü uzmanlarından İbrahim Öztürk ve Mehmet Altuğ Özdemir’in katıldığı toplantılarda, kırsal kalkınma ve sağladığı imkanlar anlatıldı.

Bilgilendirme toplantılarında, kırsal kalkınma programı çerçevesinde AB ve uluslararası kaynaklardan sağlanan hibe desteklerden, arıcılıkla uğraşan vatandaşların nasıl faydalanabileceği anlatıldı. Aydın'da arıcılık sektöründe faaliyet gösteren ve bu alanla ilgili proje geliştiren vatandaşlara kovan alımı, bal ve diğer arıcılık ürünlerinin üretilmesi için makine ekipman alımı, arıcılık ürünlerinin işlenmesi ve depolanmasına yönelik barınak ve ek binaların yapımı, mikro ölçekli işleme ve paketleme tesislerinin kurulumu için 5 bin ile 250 bin euro arasında, yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği sağladıkları belirtildi. Proje geliştiren yatırımcıların KDV, ÖTV, Gelir, Kurumlar ve Gümrük vergilerinden de muaf olacaklarını belirten TKDK uzmanları, verilen paraların kredi olmadığını, geri ödemesiz hibe desteği olduğunu vurguladı. Aydın’da TKDK olarak 26 arıcılık projesi alındığı, ilerleyen çağrı dönemlerinde projelerin sayısının giderek artmasının beklendiği belirten Öztürk, “Aydın TKDK olarak, verilen desteklerle arıcılığın sorunlarına çözüm olabilmeyi amaçlıyoruz. TKDK’ya proje sunmak isteyen vatandaşlarımızın, proje hazırlamaktan çekinmemelerini ve bu fırsatı iyi değerlendirerek bu desteklerden yararlanmaları tavsiyesi ediyoruz.” dedi.

Toplantılarda ayrıca IPARD destekleriyle ilgili konular uzmanlar tarafından aktarıldıktan sonra katılımcıların soruları cevaplandırıldı, destekle ilgili broşürler dağıtıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
27.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TKDK, arıcılık, destek
Link: TKDK uzmanları arıcılara kırsal kalkınma desteklerini anlattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız