Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Süt sığırcılığı
 Sığır Besiciliği
 Koyunculuk, Keçicilik
 Etlik Piliç Üretimi
 Yumurta Üretimi
 Hindi,Devekuşu ve Diğer Kanatlılar
 Arıcılık
 Diğer
 


10 dönüme kurbağa çiftliği

Aydın'da hibe krediyle kurbağa çiftliği kuran uçuş eğitmeni, Avrupa ülkelerine ihraç edeceği ürünlerle ekonomiye katkı sağlamak istiyor.

Çiftlik işletmecisi Turgay Alptekin, geçen yıl kurdukları tesiste sektörle ilgili araştırma yaptıklarını bildirdi. Kurbağa üretimi işine girmeyi çok düşündüklerini, işletmeyi hayata geçirebilmek için ilk etapta şirket kurduklarını, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna müracaat ederek, konuyla ilgili hazırladıkları projeyi sunduklarını ifade eden Alptekin, dünya ölçeğinde arzı az, talebi çok ürün yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Projenin onaylanmasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak Efeler Mahallesi'nde 10 dönümlük alana çiftliği kurduklarını aktaran Alptekin, "Kurbağa üretip, Avrupa ve dünya ülkelerine ihraç ederek ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Hayvanların satış ağırlığı olan 50-70 grama ulaşmasının ardından satılabileceğine işaret eden Alptekin, ilk kurbağaları Antalya ve Denizli bölgesinden topladıklarını bildirdi. Yaklaşık 400-450 anaç ve erkek kurbağa toplayıp havuzlara bıraktıklarını anlatan Alptekin, şunları kaydetti:

"Bu kurbağaların üremeleri sağlandı. Yumurtalarına zarar vermeden larva havuzlarına bıraktık. Burada balık boyutuna ulaşınca, diğer havuzlara aldık. 22 havuzumuz var. Bir anaç, bir de çökertme havuzumuz var. İlk etapta bu işi yapabilir miyiz düşüncesi bizi karamsarlığa itse de yavruları almaya başlayınca yapacağımıza tamamen kanaat getirdik."

"Türkiye'de 3 şirket var"
 
Alptekin, Türkiye'de bu işin yetkili 3 tesis tarafından yapıldığını hatırlatarak, kendi tesislerinde şu ana kadar 400 bine yakın yumurta aldıklarını ve yıl sonuna kadar hedeflerine ulaşacaklarını dile getirdi.

Önlerinde daha 2 aylık sürenin bulunduğunu bu hayvanların satış ağırlığı olan 50-70 grama ulaşmaları halinde canlı olarak satılmaya başlanacağını aktaran Alptetin, "Hedef kitlemiz Fransa, Danimarka ve İtalya bölgesi. Bununla ilgili bazı şirketlerle görüşmelerimiz sürüyor. Kurbağa üretim işi gerçekten çok zor. Ancak özellikle Avrupa'da zenginlerin sofralarında tercih edilen bir ürünü başarılı bir şekilde üretebilirsek ciddi bir iş yapmış olacağız. Fransa'da bu ürünün porsiyonu sofrada 35-40 avro. Itriyatta kullanıyorlar, kozmetik üründe derisini kullanıyorlar. Biz daha çok gıda sanayinde kullanılacak ürünleri pazarlayacağız" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aydın, 10 dönüme, kurbağa çiftliği, kurbağa
Link: 10 dönüme kurbağa çiftliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız