Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Hayvancılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Süt sığırcılığı
 Sığır Besiciliği
 Koyunculuk, Keçicilik
 Etlik Piliç Üretimi
 Yumurta Üretimi
 Hindi,Devekuşu ve Diğer Kanatlılar
 Arıcılık
 Diğer
 


Kredi kartı ile kurban olur mu?

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, kredi kartı ile kurban alınabileceğini ama ödemesinin gecikme nedeniyle faize girmemesi gerektiğini söyledi.

İl Müftüsü Maraşlıgil, "Bu bayramda da Allah’ın affına ulaşmak için kurbanlar keserek Allah’ın takdirine sunuyoruz. Yine aynı şekilde kestiğimiz kurbanların etlerini fakirlere dağıtmak suretiyle fakirleri sevindiriyoruz. Allah’ın kullarını sevindirenleri de Allah affederek sevindiriyor" diye konuştu.
 
"Kurban keserken yapacağımız sucukların miktarını hesap etmemeliyiz" diyen Maraşlıgil, "Allah için neyi takdim ettiğimize bakalım ve Allah içi ne kadar fakiri nasıl sevindireceğimize bakalım. Allahın kullarını sevindirelim ki Allah’ta affıyla bizi sevindirsin. Bize gelen sorularda hep bize etin sucuğun hesabı yapılıyor. İnsan etini de yer artanını da sucuk yapar ama bütün himmetimizi buraya hasr etmememiz lazım. Himmetimiz Allah’ın rızası Allah’a neyi takdim ediyoruz, Allah için ne yapıyoruz, bizim buna bakmamız lazım" ifadelerini kullandı.
 
Maraşlıgil, "Allah-ü Teala hazretleri kuran-kerim’de bizim o kestiğimiz takdim ettiğimiz kurbanların etleri kanları Allah’a ulaşmıyor takvamız ulaşıyor. Onun için gücümüzün yettiği kadar en iyisini en güzelini takdim etmeliyiz. Dolayısıyla biz bu kurban bayramında et bayramıydı, sucuk bayramıydı, bunları geçelim Allah’ın rızasına ulaşacağımız yöntemi belirleyelim. Kimsesizleri, dulları, yetimleri sevindirelim" diye konuştu.
 
Sorulan bir soru üzerine ise Maraşlıgil, ödemesinin gecikme nedeniyle faize girmemesi koşuluyla kredi kartıyla kurban almanın bir mahsuru olmadığını ifade ederek, "Kredi kartı ile alışveriş yaptığımız gibi yani. Ama kurban kesmek zenginler için vaciptir. Fakir insanlarında kendilerini zorlatmaları gerekmez ama hali vakti yerinde ise kessin. Zorlamaya da gerek yok çünkü kesenler kesmeyenlere verecek. Bu sene Türkiye Diyanet Vakfı olarak 81 ilimizde ve ilçemizde de kurban deri bağışlarını diyanet Vakfı olarak kabul ediyoruz. Her kurban kesim yerinde görevlilerimiz mevcuttur. Makbuz karşılığı kurban derisi kabul ediliyor" dedi.
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
02.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: koyun, kredi kartı, kurban
Link: Kredi kartı ile kurban olur mu?




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız