Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  Avlanma, Av teknolojisi »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Balıkçılar 50 ton palamutla döndü

Balıkta av sezonunun açılmasıyla birlikte “vira bismillah” diyerek denize açılan balıkçılar barbun, mezgit ve lüferin yanı sıra 50 ton palamut ile döndü. Ağzına kadar balıkla dolan tezgâhlarda palamut 2 ila 5 lira arasında satılıyor.

Balık sezonunun iyi başladığını belirten Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, “Palamut, barbun, mezgit, lüfer yakalandı. Balık haline 10 araba yaklaşık 50 ton palamut geldi. İki boy palamut vardı. Halde palamutun ufak boyları 1 lira, büyük boyları 3 liradan satıldı. Eğer av bu şekilde ilerleyen günlerde de bereketli geçerse balık fiyatları her geçen gün daha da düşecek. Bir önceki gün tezgâhlarda 7 liraya satılan iri boy palmut bu sabah 5 liradan satılmaya başlandı. Balık fiyatları zamanla daha da ucuzlayacak.” dedi. Tezgahtaki diğer balık fiyatlarında ise lüfer 10, levrek 30, barbun 12, çinakop 15, kefal 5, mezgit 7 lira.





Öte yandan Kocaeli’nin Karadeniz’e kıyısı olan Kandıra İlçesi’ne bağlı Kefken ve Bağırganlı limanlarından denize açılan tekneler de, bu kez poyrazın etkisini yitirmesiyle ağlarını doldurdu. Sabah saatlerinde İzmit Balık Hali’ne kasalar dolusu balık gelirken, bunların büyük bir bölümü de başta İstanbul olmak üzere yurdun diğer bölgelerine gönderildi. Bolluk yaşanınca da dün tezgahta 15 lira etiket konulan palamutun tanesi bugün 7.5 liraya düştü.

Yıllardır balıkçılık yapan Hamdi Bineklioğlu, "Av yasağının kalktığı ilk akşam hava şartları olumsuz olduğundan dolayı balıkçılar kıyıya az balıkla döndü. Bu gece ise hava durgun olunca balık bereketi arttı. Balık bol olunca da fiyatlar yarı yarıya düştü. Önümüzdeki günlerde palamutun daha da bollaşacağını tahmin ediyoruz. Şu anki balık fiyatları önümüzdeki günlerde daha da aşağıya inecektir" diye konuştu.





’DAHA DA UCUZLAYACAK’
 
Balığın bu sezon bol olacağını söyleyen balıkçı Murat Şahin, "Av yasağı kuralına balıkçılar tamamen uyuyor. Balık denizlerde bollaşıyor. Bollaşınca da daha fazla balık tutuluyor. Böylece fiyatları da ucuzlamış oluyor. Vatandaşlarımıza bol balık tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Bu fiyata böyle bir et yemeleri mümkün değil. Şuanda balık sezonu ve vatandaşlarımız bunu en güzel bir şekilde değerlendirsin" dedi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: palamut, balık, balıkçılar, fiyat, 50 ton
Link: Palamut 2 liraya kadar düştü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız