Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  İhracat, İthalat »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Almus'tan Almanya'ya alabalık ihracatı

Tokat'ın Almus ilçesindeki baraj gölünde bulunan kafeslerde yetiştirilen alabalıklar, ihracatçı firmalar aracılığıyla Almanya'ya gönderiliyor.

TOKAT - Tokat'ın Almus ilçesindeki baraj gölünde bulunan kafeslerde yetiştirilen alabalıklar, ihracatçı firmalar aracılığıyla Almanya'ya gönderiliyor.

Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almus Baraj Gölü'nde son yıllarda alabalık üretiminin arttığını söyledi.

Baraj gölünde 22 kafes olduğunu belirten Arıkan, "İlçemizdeki baraj gölünde yaklaşık 7 yıl önce alabalık kafesleri kurulmaya başladı. Şu anda bu kafeslerde 50-60 kişi çalışıyor. İlçemizden yurt içine alabalık gönderiyoruz. İlçemizden gönderdiğimiz alabalıklar, yurt içinde sattığımız bazı firmalarca Almanya'ya ihraç ediliyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda yurt dışına daha çok ihracat yaparız. Üreticilerimiz, şu an alabalık üretiminin büyük bölümü yurt içindeki pazarlara gönderiyor" diye konuştu.

Alabalık yetiştiricilerinden Burhan Özbarutçu da Almus Baraj Gölü'nde 2007 yılından beri faaliyet gösterdiklerini söyledi.

İşletmelerinin üretim kapasitesinin 390 ton olduğunu anlatan Özbarutçu, "Almus Baraj Gölü, yılın yaklaşık 8-9 aylık döneminde alabalık üretimi için su kalitesi açısından ideal bir göl. Biz burada yavrumuzu dışarıdan almak suretiyle yılın 8 aylık döneminde alabalık üretiyoruz" dedi.

Yetiştirdikleri alabalıkların yurt içi ve yurt dışında tüketildiğini belirten Özbarutçu, "Biz ve diğer işletmeler genel olarak İstanbul, Ankara, Samsun ve Kayseri'ye yoğunluklu olarak balık gönderiyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz alabalıklar, işleme ve ihracat yapan firmalar vasıtasıyla da yurt dışına gidiyor, yoğunluklu olarak Almanya'ya gidiyor" şeklinde konuştu.

Almus Barajı'ndaki 22 işletmede 50-60 kişinin istihdam edildiğini dile getiren Özbarutçu, "Burada yıllık 5 bin ton civarında balık yetiştirilip satılıyor" dedi.

Özbarutçu, şunları kaydetti:

"Turizm açısından Almus'un çok daha ileri gideceğini herkes gibi ben de düşünüyorum. Ben aslen Trabzonluyum. Almus, Uzungöl gibi olabilir. İnşallah bununla ilgili çalışmalar daha da hızlanır. Turizmle beraber balıkçılık ikisi yan yana birbirini destekleyen sektörler." 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: almus, almanya, alabalık, ihracat
Link: Almus'tan Almanya'ya alabalık ihracatı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız