Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  Ticaret, Pazarlama »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Türk balıkları Rus pazarına açılıyor

Rusya’ya su ürünleri ihracatını arttırmak isteyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), World Food Moscow Gıda Fuarı’na bu yıl da katılım sağladı.

Türkiye’nin su ürünleri ihracatında hedef pazarları arasında yer alan ve son dönemde ABD ile AB ülkelerinden gıda ithalatına koyduğu kısıtlamalarla ülkemiz için önemi daha da artan Rusya’da su ürünlerimizin ihracatını arttırmak isteyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), 15-18 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenen World Food Moscow Gıda Fuarı’na bu yıl da katılım sağladı.Rusya ve çevre ülkelerden çok sayıda ziyaretçinin gezdiği fuarda, STG standına yoğun ilgi vardı. Fuar süresince STG standında Sipari restoran şefi, aşçı İbrahim Önen`in sunumlarıyla 250 kg levrek ve çipura pişirildi ve Türk balıkları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
 
Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel; Türkiye için önemli bir pazar olan Rusya’ya su ürünlerimizin tanıtılması amacıyla, söz konusu fuarın büyük önem taşıdığını, Rusya’da levrek, çipura ve alabalığın bilinen ve çok sevilen balıklar olduğunu, Rus Hükümeti tarafından Rusya’ya çeşitli ülkelerden ithalata getirilen kısıtlamalarla birlikte, yeni dönemde bu ülkeye olan ihracatımızın artması için önümüzde önemli bir fırsat olacağını umduğunu belirtti. Fuar sırasında yaklaşık 5 bin kişiye balık ikram edildiğini belirten İşliel, “Rusya Federasyonu son yaşanan gelişmeler ışığında gıda gereksinimlerini karşılamak için yeni tedarikçi arayışında. Bu durum, coğrafi konumumuz bakımından ülkemiz için önemli fırsatları beraberinde getiriyor. Rusya, Türk ihracatçılarının da yoğun ilgi gösterdiği bir ülke durumundadır. Su ürünleri sektörü bakımından da ihracatımız 2013 yılına göre önemli ölçüde artmıştır. Artık Rusya’nın önde gelen süpermarket zincirlerinde ve restoranların menülerinde Türk balıklarını görmek mümkün” dedi.
 
“SU ÜRÜNLERİ İHRACATIMIZ RUSYA’NIN KATKISIYLA ARTACAK”
 
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise, fuar boyunca Türk su ürünleri sektörünün başarıyla tanıtıldığını, STG standında toplanan alım taleplerinin ülkemiz firmaları tarafından iyi değerlendirilmesi halinde önümüzdeki dönemde Rusya`ya su ürünleri ihracatımızın önemli ölçüde artacağına inandığını belirtti. Bu gibi fuarların ve tanıtımların 2023 ihracat hedefimize ulaşma inancını güçlendirdiğini ifade eden Kızıltan, “Rusya Federasyonu’na olan su ürünleri ihracatımız artarak devam ediyor. 2013 yılının 8 aylık döneminde 4 bin 200 ton olan su ürünleri ihracatımız, 2014 yılının aynı döneminde yüzde 74 oranında artarak 7 bin 300 tona yükselmiştir. Aynı dönemde ihracatımızın değer olarak 19,5 milyon dolardan 39 milyon dolara yükseldiğini ve yüzde 100 oranında arttığını görüyoruz. Buradan da görülebileceği gibi, Su Ürünleri sektörü olarak 2023 yılı için öngördüğümüz 1,5 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşma konusunda emin adımlarla yürüyoruz. Sektörümüzün 2023 ihracat hedefine ulaşılmasında Rusya’nın payı büyük olacak” dedi.
 
Fuarda, STG heyetini STG Başkanı Melih İşliel, Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Ciğer, İsmail Aksoy, Abdülkadir Yeniçıkan, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, Ege İhracatçı Birlikleri Uzmanı Gökay Çelikli ve Neslihan Ersan ile Sipari Restoranı şefi İbrahim Önen’den oluşan heyet temsil etti. 
 
 
 
 
 
 (İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
22.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: rus pazarı, Türk balıkları, balık, ihracat
Link: Türk balıkları Rus pazarına açılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız