Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  Destek, teşvikler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Yapay Resifler Balıkları Troll Avcılarından Kurtardı

ADANA (İHA) - Akdeniz Bölgesi’ndeki balık çeşidi ve sayısının arttırılmasının yanında yasa dışı troll avcılığının önüne de geçilmesi için hazırlanan proje kapsamında, belirlenen noktalara bırakılan yapay resifler takibe alındı.


Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İSKEN tarafından geliştirilen; ÇKA ile Adana İl Özel İdaresi'nin eş finansmanı ve Çukurova Üniversitesi koordinatörlüğünde hayata geçirilen “Yumurtalık İlçesi Yapay Resif Uygulaması Projesi” ve “Karataş İlçesi Yapay Resif Uygulaması Projesi” tamamlandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Proje kapsamında hazırlanan ve bir süre önce törenle Yumurtalık Limanı'nda denize bırakılan yapay resifler ve resiflerden sonra deniz canlılarının durumları Çukurova Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce yakın takibe alındı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Merkez Müdürü Doç. Dr. Gökhan Gökçe, projenin amacına ulaştığını belirterek, tür çeşitliliği ÇÜ Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından izlenen Yumurtalık yapay resif projesinin ilk meyvelerini vermeye başladığını duyurdu.

Gökçe, “Yumurtalık İlçesi Yapay Resif Projesi, ilçe balıkçıları için bağlama limanına yakın yeni bir av sahası oluşturarak ilçe balıkçılarını desteklemek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla 380 adet resif bloğu kullanılıp, 23 adet resif kümesi oluşturuldu. Bu kümeler kıyıdan 1 mil açıkta, 20-27 metre derinliklere yerleştirildi. Yapay resifler bölge için çok önemli lahos, orfoz, sargoz, karagöz, sarıkuyruk ve granyöz gibi yüksek ekonomik değerli türlere ev sahipliği yapıyor. Alan kıyı balıkçıları için ulaşması kolay ve güvenli bir av sahası olurken, sportif olta balıkçıları için ise yeni bir av sahası olmaya başladı. Yumurtalık ilçesi yapay resif projesinin zamana bağlı değişimini yakından takip ediyoruz” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
27.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Yapay Resifler, Balıkları, Troll Avcılarından Kurtardı, Yumurtalık, Karataş, Adana, balık
Link: Yapay Resifler Balıkları Troll Avcılarından Kurtardı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız