Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  Diğer »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Akın başladı palamutun fiyatı 5 liraya düştü

Marmara Bölgesi'nde denize açılan balıkçıların ağlarına bol miktarda palamut takıldı. Palamutun tane fiyatı 5 liraya düştü.

Bu yıl havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesi nedeniyle Karadeniz’de dibe kaçan palamut Kurban Bayramı öncesinde İzmit Balık Hali’nde tanesi 10-12 TL’ye satılıyordu. Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketiminin artması ve Karadeniz’de yaşanan balık bolluğu nedeniyle 800 gram ile 1 kilo arasında değişen Palamut fiyatları 5 TL’ye kadar düştü.
 
 


Tezgahlarda çeşit bolluğu yaşandığını belirten balıkçı Murat Şahin, "Bugünlerde tezgahlarda palamut, hamsi ve istavrit bolluğu yaşanıyor. Palamut tanesi 5 TL. Bundan sonra da bu fiyattan aşağıya biraz zor düşer. Vatandaşlarımız da balığa yoğun ilgi gösteriyor" dedi. İzmit Balık Pazarında bugünkü balık fiyatları şöyle:






Palamut tane 5 TL, Hamsi kilo 7 TL, İstavrit kilo 7 TL, Tekir kilo 10 TL, Çinekop kilo 10-12 TL, Sardalya kilo 6 TL, Zargana kilo 15 TL, Kalkan kilo 35-40 TL, Barbun kilo 20 TL, Sarı kanat kilo 20 TL, Karides kilo 15 TL.

Benzer bir palamut akınına Bandırma'da da rastlanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Belediye Balık Hali'ne 20 bin çift palamut gelirken tanesi 10 liradan 5 liraya düştü.

 



Bandırma ve Çevresi Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Harun Önen, büyük teknelerin denize açılmasıyla balık çeşitliliğinin ve miktarının arttığını söyledi. Balıkçı teknelerinin bugün sabah kıyıya bol miktarda palamutla yanaştığını ifade eden Önen, fiyatı düşen palamuta büyük ilgi gösterildiğini kaydetti.

AKDENİZ'DE DE BOLLUK VAR
 
Öte yandan sezonun açılmasıyla denizlere açılan balıkçıların ağlarını doldurduğu Mersin'deki balık pazarlarında da fiyatların düşmesiyle yoğunluk yaşandığı görüldü. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, balık sıkıntısı yaşamadıklarını, sezona bereketli başladıklarını söyledi.

Kurban Bayramı'nın etkisiyle fiyatlarda yaşanan düşüşün, bayram sonrasında da devam ettiğini belirten Polat, daha önce kilosu 18 liraya satılan çupranın şu anda 12 liradan satışa sunulduğunu söyledi.
 




Polat, tezgahlarda her kesime uygun fiyatta balıkların olduğunu ifade ederek, "Hamsinin kilosu 5 liraya düştü. Kilosu 5 liraya kadar barbun var, sardalya 2,5 lira, gümüş 10 lira, istavrit 5 lira, çinekop da 10 liraya satılıyor. Tezgahlarımız balıkla dolu, fiyatların düştüğünü bilen vatandaş da tezgahlarımıza ilgi gösteriyor" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: palamut, balık, fiyat
Link: Akın başladı palamutun fiyatı 5 liraya düştü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız