Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Balıkçılardan sardalya tavsiyesi

Ramazan ayında işlerinin düşmesinden biraz şikayetçi olan balıkçılar yine de yılın 12 ayı taze çıkan sardalya satışlarının iyi gittiğini söylüyor.

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, ramazan ve sıcak havanın işleri düşürdüğünü ifade ederek, "Ama yine de vatandaşlarımız haftada bir balık yiyorlar. Balığın pahalı veya ucuz olması hiç önemli değil. Önemli olan taze olsun. Sardalyamız yılın 12 ayı taze çıkan bir balık. Sıkıntısı da olmuyor. Fiyatları da çok cazip olduğu için vatandaşlarımız tercih ediyor" dedi.

Balık satışlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ömer Faruk Polat, ramazan ayı dolayısıyla işlerin düştüğünü belirterek, "Bir de bunun üzerine havaların ısınmasıyla beraber işlerimiz tamamen zayıflıyor ama vatandaşlarımız sağlığını düşündüğü için hafif gıdalara özen gösteriyor. Özellikle de birinci olarak balık daha sonra ise tavuk ve benzeri türleri tercih ediyor. İşlerimiz düştü diyoruz ama yine de çok şükür. Özellikle deniz kenarında olduğumuz için vatandaşlarımız haftada bir kesinlikle bir balık yiyorlar. Yani balığın pahalı veya ucuz olması hiç önemli değil. Önemli olan vücuda omega 6’nın alınması" diye konuştu.

"SARDALYA YILIN 12 AYI TAZE ÇIKAN BİR BALIK"


Balıkçı olarak kendilerinin pek tercih yapmadıklarını belirten Polat, "Yeter ki balık taze olsun. Burada ağırlıkta olan balığımız sardalyadır. Sardalyamız yılın 12 ayı taze çıkan bir balık, sıkıntısı da olmuyor. Fiyatları da çok cazip olduğu için vatandaşlar her gün sardalya yiyor. Sardalya vücut için çok faydalı. İkinci olarak da çupra, levrek gibi her türlü balık çeşidimiz var. Tabi şu anda küçük teknelerin av yasağı var. Burada bir yanlış anlaşılma da var. Küçük teknelerin balık tutması yasak ama büyük teknelerimizin balık tutmasına yasak yok. Yani şu anda milletler arası bölgelerde teknelerimiz çalışıyoruz. Türkiye’de genel olarak balık sıkıntımız yok. Her yerde taze balık mevcut. Özellikle Karadeniz ve Mersin bölgesinde sürekli çıkan balıklarımız mevcut. Vatandaşlarımız sürekli gelip balık alabilirler" şeklinde konuştu.

Balık fiyatlarıyla ilgili de Polat, "5 liradan 15 liraya kadar fiyatlarımız mevcut. Sardalya şu anda 4 ile 5 TL arası değişiyor. Çupra, levreklerimiz 10 ile 15 TL arasında değişiyor. Mercan, kefallar var 8 ile 10 TL arasında. Şu anda balık sıkıntısı da yok fiyatlar da çok iyi. Sadece vatandaşlarımızdan isteğimiz, tereyi tereciden alsınlar. Tavuğu tavukçudan alsınlar. Balığı da balıkçıdan alsınlar. Mersin gibi güzel bir şehrimizde çok muhteşem bir balık pazarımız var. Buraya her gün balıklar taze geliyor ve satılıyor" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: balık, sardalya
Link: Balıkçılardan sardalya tavsiyesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız