Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Su ürünleri konusunda 43 şube müdürlüğü kurulacak

Sektörün talepleri ve denetimlerde etkinliğin arttırılması için taşra birimlerinde müstakil şube müdürlüklerinin kurulması kararı alındı.

ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taşra teşkilatı bünyesinde 43 ilde su ürünleri konusunda şube müdürlüğü kurulacak.

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bartın, Yalova ve Düzce'de su ürünleri konusunda şube müdürlükleri oluşturulacak.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye'de su kaynaklarından avcılık ve yetiştiricilik yoluyla yılda ortalama 600-700 bin ton su ürünleri elde edildiği, ülkede önemli bir balıkçılık filosu bulunduğu belirtildi. Türkiye'de su ürünleri avcılığı yapan 19 bin 699 balıkçı gemisi, yetiştiricilik faaliyetlerinde kullanılan 2 bin 353 tesis bulunduğu belirtilen açıklamada, her geçen gün artan su ürünleri ihracatının 2013'te miktar olarak 100 bin tona, değer olarak 550 milyon dolara ulaştığı kaydedildi.

Balıkçılık ve su ürünlerinin yapısı ve özelliği itibariyle diğer tarımsal faaliyetlerden farklılık arz ettiği, farklı görevlerin aynı şube müdürlüğü tarafından yürütülmesi nedeniyle şikayetlerin arttığı ifade edilen açıklamada, sektörün talepleri ve denetimlerde etkinliğin arttırılması için taşra birimlerinde müstakil şube müdürlüklerinin kurulması kararı alındığı bildirildi.

Açıklamada, şube müdürlüğü kurulacak 43 ilin belirlenmesinde ilin su ürünleri potansiyeli, balıkçı gemisi, kontrol gemisi, yetiştiricilik işletme sayıları, üretim miktarları ve büyükşehir olması gibi kıstasların göz önünde bulundurulduğu kaydedildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, su ürünleri
Link: Su ürünleri konusunda 43 şube müdürlüğü kurulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız