Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Türk balıkları İspanyol sofralarını süslüyor

Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörlerinden su ürünleri, İspanya’daki pazar payını arttırmak için tanıtım atağını sürdürüyor. Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Barselona’da 22-24 Eylül 2014 arasında düzenlenen Barselona Su Ürünleri Fuarı’na bu yıl ikinci kez katılarak, Türk su ürünlerinin ihracatının artması için tanıtım yaptı.

Fuarda İspanyol lezzet ustası Roman Torres, Türk su ürünlerini İspanyolların damak tadına göre hazırlayarak ikram etti. İspanyollar, milli yemekleri paellayı bundan sonra Türk su ürünleriyle pişirip misafirlerine ikram edecek.

İspanya’nın dünyanın üçüncü büyük su ürünleri ithalatçısı ülke konumunda olduğuna dikkat çeken Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, su ürünleri tüketiminde Japonya’dan sonra dünya ikincisi olan İspanyollara Türk su ürünlerini daha fazla satmak için Barselona Su Ürünleri Fuarı’nı çok önemsediklerini söyledi. Fuarın üç yılda dünyanın üçüncü büyük su ürünleri fuarı konumuna geldiğini ve önümüzdeki yıllarda en büyük sektörel fuar olma potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Kızıltan, “İspanya’da kişi başı yıllık su ürünleri tüketimi 37,5 kg. seviyesinde. Öte yandan İspanya, her yıl 50 milyondan fazla turisti ağırlıyor. İspanya’da yaklaşık 8 bin km. sahil şeridi bulunmakta. Balıkçılık, kültür balıkçılığı ve konserve tesisleri oldukça gelişmiş durumda ancak kendi üretimleri ihtiyacı karşılayamadığı için ithalata ihtiyaç duyuyorlar. İspanya’ya 2013 Ocak-Ağustos döneminde 15 milyon 213 bin dolar seviyesindeki su ürünleri ihracatımız, 2014 yılının aynı döneminde yüzde 57 artışla 23 milyon 855 bin dolara yükseldi. Bu yıl ilk sekiz ayda, 2013 yılının tamamında yaptığımız ihracatı geçtik. İspanya pazarında orta vadedeki hedefimiz, yıllık 100 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmak.” şeklinde konuştu.

Türkiye’den İspanya’ya en çok deniz levreği, çipura ve karides ihraç ediliyor. 2014 yılının ilk sekiz aylık döneminde 10 milyon 166 bin dolarlık deniz levreği, 6 milyon 864 bin dolarlık çipura ve 1 milyon 954 bin dolarlık karides gönderildi. 2012 yılında Barselona Su Ürünleri Fuarı’na Türkiye’den sadece STG katılırken 2013 ve 2014 yıllarında üçer firma yer aldı.
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
25.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türk balıkları, İspanyol sofralarını süslüyor, balık
Link: Türk balıkları İspanyol sofralarını süslüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız