Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Muğla’da Üç Ton Hamsi Dağıtıldı

MUĞLA (İHA) - Muğla Karadenizliler Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Hamsi Şöleni, Kışla Parkı’nda yapıldı. Şenliğe Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Erdoğan, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkan adayları ve Muğla’da yaşayan yaklaşık 10 bin Karadenizli katıldı.
 
Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş, Muğla’da 7 bin 500 Karadenizlinin yaşadığını belirterek, “Muğla’da 3 bin 780 Karadenizli öğrenci okuyor. Hedefimizi Muğla’nın en güçlü sivil toplum kuruluşu olma adına faaliyetlerde bulunmak, Muğla’mız adına ekonomik, sosyal ve güçlü projelere imza atmak. Muğla kültürü ile Karadeniz kültürünü bir arada yaşamak ve yaşatmaktır” dedi.
Hamsi Şenliği’ne katılan AK Parti, CHP ve MHP Büyükşehir adayları toplu olarak tavada hamsi pişirirken, adaylar yine Karadenizli vatandaşlar ile birlikte horon tepti.
 
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğlalı olmak sadece Muğla'da doğmak değildir diyerek, “Muğlalı olmak, Muğla için düşünen ter akıtan, bir çivi çakan ve nerede doğarsa doğmuş olsun herkes Muğlalı üst kimliğinde birleşiyor. Burası hoşgörüsüyle, sevgisiyle herkese kucaklarını açan ve buraya nereden gelirse gelsin kendisini Muğlalı hisseden çok sayıda vatandaşlarımız ve hemşehrilerimizle dolu. Bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda da bu kalabalığın artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkan adayları önce tavada hamsi pişirdi ardından toplu olarak el ele verip horon tepti. Şenliğe katılan Karadenizliler gün boyunca bir yandan hamsi kuyruğuna girdi, diğer taraftan da toplu olarak horon tepti. Kışla Parkında düzenlenen Hamsi Şenliğinde tavalarda pişirilen 3 ton hamsiyi alabilmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
  

Ekleme Tarihi
24.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Muğla, Üç Ton Hamsi, Dağıtıldı, balık, hamsi
Link: Muğla’da Üç Ton Hamsi Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız