Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Kadın balıkçı ‘vira bismillah’ deyip denize açılıyor

Trabzon'da yaşayan kadın balıkçı Hülya Usta, aldığı bin 300 liralık mikro kredi desteği sayesinde, ağlarını yenileyerek hem eşine yardımcı oluyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Trabzon'da yaşayan kadın balıkçı Hülya Usta, aldığı bin 300 liralık mikro kredi desteği sayesinde, ağlarını yenileyerek hem eşine yardımcı oluyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Trabzon'da yaklaşık iki yıldır balıkçılık yapan Hülya Usta, Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi ve İsrafı Önleme Vakfı'nın ortak yürüttüğü projeden yararlanarak aldığı bin 300 liralık mikro kredi desteği sayesinde, ağlarını yenileyerek hem eşine yardımcı oluyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Usta, yaptığı açıklamada balıkçılık yapan eşi sayesinde denizle tanıştığını ve eşine yardımcı olmak amacıyla zaman zaman birlikte denize açıldıklarını söyledi. Dört çocuk sahibi 42 yaşındaki balıkçı Usta, geçimlerini eşiyle balık tutarak sağladıklarını ifade etti.

Usta, küçük bir tekneleri olduğunu belirterek, "Ağlarımız bozulup yırtılmıştı. Eşimin maddi durumu ağları yenilemeye yetmiyordu. Ben de ne yapabilirim, eşime nasıl yardımcı olabilirim diye düşündüm ve aklıma belediyenin verdiği mikro kredi desteği geldi" diye konuştu.

Tek geçim kaynaklarının balıkçılık olduğunu anımsatan Usta, "Belediyenin projesine başvurdum ve ağlarımızı yenilemek için bin 300 liralık bir mikro kredi desteği aldım. Bu kredi sayesinde artık ağlarımız yenilendi ve balığa rahatlıkla çıkabiliyoruz" dedi.

Usta, ilk zamanlar balığa çıkmakta zorluk çektiğini de anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce denize alışmam biraz zaman aldı. Daha sonra denize ağı atıyorum, ağ ıslanıyor bir de ona balık vurunca ağı çekmek iyice güç oluyordu. Artık alıştım ve bu çok hoşuma gidiyor. Bunun dışında kürek de çekiyorum, motorla da ilgileniyorum. Balıkçılık her ne kadar erkek işi olarak bilinse de kadınlar istediği her konuda erkekler kadar başarılı olabilir."


"Kendime Daha Çok Güvenmeye Başladım''

Bu günlerde denizden az miktarda balık çıktığını da vurgulayan Usta, balıkçılık sayesinde hem evine taze balık götürebildiğini hem de satarak aile bütçesine katkıda bulunduğunu kaydetti. Usta, balıkçılık yapmaya başladığından beri kendisine daha çok güvenmeye başladığını da sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kadın balıkçı, vira bismillah, balık, balıkçı
Link: Kadın balıkçı ‘vira bismillah’ deyip denize açılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız