Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Ulu Hendek’te Balıklar Telef Oldu

ANTALYA (İHA) - Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Ulu Hendek Deresi'nde meydana gelen kirlilik nedeniyle deredeki su kırmızı renge bürünürken, yılan balıkları ve binlerce sazan balığı yok oldu.

Vatandaşların ihbarı üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, kirlenen ve balıkların telef olduğu Ulu Hendek Deresi'ne giderek incelemelerde bulundu. Ekipler, derenin kirlilik nedenini tespit için sudan ve balıklardan numune aldı.

Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi Veteriner Hekim Vural Taş, balıkların muhtemelen derede oluşan algler tabakasından ölmüş olabileceğini belirtti. Yapılan ilk incelemede balıkların solungaçlarının kırmızı madde ile dolarak kapandığını belirten Taş, çok sayıda yılan balığı ve sazan balığının öldüğünü, ancak balıkların ölüm sebebini alınan numunelerin analizimden sonra tespit edileceğini söyledi.

Taş, “Cumartesi sabahı ilçemiz şehir merkezimden akan dereden balık ölümleri olduğu ihbarı üzerine bölgeye geldik. Yerinde inceleme yaptık ve burada çok sayıda yılan balığı, yavru balıkların öldüğünü tespit ettik. Dere boyunca yapılan incelemede kırmızı alglerin olduğu bölümlerde ölümlerin yoğunlaştığını, diğer taraflarda ölümlerin olmadığını tespit ettik. İlk izlerimiz ölümlerin bu kırmızı alglerden kaynaklandığı şeklinde. Gerekli numunelerimizi aldık ve laboratuvar incelemelerinden sonra kesin ölüm sebeplerini daha ayrıntılı bir şekilde öğreneceğiz” dedi. Derede oluşan kırmızı renkli tabakanın yanı sıra derede aşırı kirli olduğu, poşetler, pet şişeler ve diğer kentsel atıklarla dolu olduğu gözlendi. Kaymakam Muhittin Pamuk ise Ulu Hendek Deresi'ndeki ballık ölümleri ile ilgili yetkililerden telefonla bilgi aldı.

Algler, büyük çoğunluğu fotosentetik olmasına ve bitkilere benzemesine karşın, bitkiler alemiyle yakın akraba olmayan bir grup sucul canlı grubudur.
 
 

Ekleme Tarihi
09.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ulu Hendek, Balıklar Telef Oldu, balıklar, telef
Link: Ulu Hendek’te Balıklar Telef Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız