Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  Ormancılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Doğal yaşam-Çevre
 Bitki örtüsü-Ormanlar
 Ağaçlandırma
 Orman yangınları
 Orman ve İnsan
 Orman ürünleri sanayi
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Sinop’un turizmde yeni umudu rutubetli ormanları

Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 91’inci durağı Sinop oldu. Toplantıda İngiltere’de yılın 12 ay turist çeken Glamara’ya benzer özellikler gösteren Sinop’un rutubetli ormanlarında trekking parkurları oluşturulması talep edildi.

SİNOP - Dünyanın birçok yerinden turist çeken İngiltere'nin Glaramara bölgesine benzer özellikler gösteren Sinop’un rutubetli ormanlarında yılın 12 ayı trekking yapılabileceği ifade edildi. DÜNYA Gazetesi ile Garanti Bankası’nın birlikte düzenlediği ‘Garanti Anadolu Sohbetleri’nin yeni durağı Sinop oldu. DÜNYA Gazetesi Başyazarı Osman Saff et Arolat’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda Sinop’ta bir turizm enformasyon ofisi açılması, kent logosu hazırlanması, kruvaziyer turizmine ağırlık verilmesi gibi talepler öne çıktı.
 
 
 
 
DERİCİ: Nükleer santral yapılacaksa, halka sorulmalı

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Sinop’taki 2 OSB’deki doluluğun yüzde 30 civarında olduğunu belirterek, “Boyabat’taki yeni bölgemiz ise büyümeye devam ediyor. Sanayi de başarılı olduğumuz söylenemez. Sinop’u yeni bir termik santral belasından kurtardık. Şimdi nükleer belası var. Ben yenilenebilir enerji taraftarıyım. Sinop’a nükleer santral yapılacaksa, referandumla halka sorulmalı" dedi.

ERGÜL: Sinop’ta kışın kayak dahi yapabilirsiniz

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, ise Sinop’un geleceğin turizm başkenti olabilecek kapasitede bir yer olduğunu vurgulayarak, “Küresel ısınma bu şekilde devam ederse Karadeniz kıyıları Antalya gibi olacak. Antalya kıyıları da Arabistan kıyıları gibi. Sinop’ta kışın kayak dahi yapabilirsiniz. Sinop’ta merkeziyetçi kurallar değişmeli. Yasalar bizi bize bırakmıyor" diye konuştu.

KÖŞGER:Havalimanı ile havadan ulaşım problemi çözüldü

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger de Sinop’un ulaşım probleminin çözüldüğünü ifade ederek, “Hem otoban ile karadan, havalimanı ile de havadan ulaşım problemi çözüldü. Önümüzdeki 10 yıl Sinop için çok parlak. Sinop, tüm parametrelerde ikiye katlayacak. Onun için önümüzdeki bu sorumluluğu üzerimize alıp iyi yönetmemiz gerekiyor” dedi.

KARLI: Glahamara’ya inanılmaz sayıda turist geliyor

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim Üyesi Kayhan Karlı, İngiltere ile İskoçya arasında yer alan ve dünyanın birçok yerinden yılın 12 ayı turist çeken Glaramara modelini Sinop için örnek göstererek, “Sinop turizminde tesis ve yapılanmada bakış açısı değişikliğine gidilebilir. İngiltere’den İskoçya’ya giderken Manchester’a karadan 4 saat mesafe uzaklıkta Glahamara bölgesi var. Bu bölge, Sinop’la aynı özellikleri taşıyor. Sadece denizi eksik. İç bölgede kalıyor. Dereleri ve gölleri var. Sinop’taki gibi rutubetli ormanı var. Ormanında doğa yürüyüşü parkurları var. Yılın 12 ayı tüm dünyadan inanılmaz sayıda turist geliyor” dedi. Öte yandan, eğitim alanında inovatif bir yaklaşım gerektiğini aktaran Karlı, “Gelecek 30 yılda öngördüğümüz sıkıntılarının çözümünde eğitim kurumları hedef olmalı. Açtığımız fabrikaya, fakülte mezunlarının iş bulabilirliği nedir?Sinop mezunlarının Sinop’a katkısı ne kadardır? Araştırıyor muyuz?. Türkiye eğitim sistemi, istediğimiz mühendisi, avukatı yetiştiriyor. Sorun şu ki; böyle bir sisteme gerek kalmadı! Bürokrat yetiştirmek için oluşturulmuş bir sistem bu. Müfredatta her şey kalem kağıt için tasarlanmış. Şu an okul hayatına başlayan bir öğrenci 20 yıl sonra iş arıyor olacak. Ve iddia ediyorum o yıllarda kağıt kalem kullanmayacaklar” dedi

ERTEM: Sağlıklı olmak için organik tarım şart

Ekolojik Tarım Organizasyonu (ETO) Başkanı Atilla Ertem, dünya ekonomisinde en çok paya sahip sektörün ilaç sektörü olduğunu vurgulayarak, “Çünkü ilaç tarımda da kullanılıyor. ABD’de sağlıklı bir beslenme için kişi başına yılda 550 dolar düşerken, sağlık harcamaları için bin 200 dolar düşüyor. Sağlıklı olmak için harcadığınız para sağlıklı beslenmeden fazla. Bunun çözümü için organik tarım şart. Organik tarımda 3 faktör var. Birincisi ürün ilavesi yapacağız. Aynı ürünü aynı yerde sürekli yetiştirmeyeceğiz. İkincisi, bölge ekolojisi neyi yetiştirmemizi işaret ediyorsa onu yetiştireceğiz. Son olarak ise, tesisin kendi olanaklarını kendisinin karşılamasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

ÇAYLA: Çorum, Sinop ve Kastamonu işbirliği sağlanmalı

Turquia.com Genel Müdürü İskender Çayla, 34 milyon turist çeken Türkiye'nin artık ülke değil bölge tanıtımına önem vermesi gerektiğini belirterek, "Sinop’un tanıtımı için öncelikle turizm enformasyon ofisi açılmalı. Mutlaka yabancı dilde bir internet sitesi olmalı. Sinop’a bir logo kazandırmak için çalışma yapılmalı Sinop son 10 yılda turizmde önemli gelişmeler kaydetti. Havaalanı’nın açılmasıi çok önemli . Limana gelen büyük yolcu gemilerinin artma olasılığı var. Kruvaziyer turizmi çalışmaları artırılmalı. Çorum, Sinop ve Kastamonu işbirliği sağlanmalıdır. Bu illerin benzerlikleri var. Ortak hedef pazar belirlemeliler" dedi.

AKAT: Ülke olarak vasat bir durumdayız

İstanbul Bilgi Üniversitesi İİBF Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Türkiye ekonomisinin biraz riskli bir yıl geçireceğini belirterek, “12 ayda 2 seçim daha var. Ülke olarak zaten vasat bir durumdayız. 1999 yılında bir kriz yaşadık. 2000’lerde enfl asyonu düzelttik. Bu sefer bizde değil dünyada bir kriz yaşandı. Bu son kriz halkın hoşuna da gitmedi. Kriz dediğinin bir raconu olur. Enfl asyon , dolar ve faizler patlar. Zamlar birbirini izler. 2008’de kriz oldu. E ne oldu. Dolar bir yere gitmedi. Faizler düştü. Devlet zam yapacak yerde ÖTV’leri indirdi" açıklamasını yaptı.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Sinop, Garanti, Anadolu, orman, rutubet, Anadolu Sohbetleri
Link: Sinop’un turizmde yeni umudu rutubetli ormanları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız