Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  Süs Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Tohum, Fide, Fidan, Çeşit
 Gübre-İlaç
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Annelere Kesme Orkide

ANTALYA (İHA) - Türkiye'de ilk kez Antalya'da seralarda yetiştirilen kesme orkideler Anneler Günü'nde vazoları süsleyecek.

Antalya'nın Serik ilçesinde orkide kesme çiçek üretimi yapan Patara Tarım Ltd. Şti., Anneler Günü için orkide çiçekleri hazırladı. En pahalı ve nadide çiçeklerden biri olan rengarenk orkideler, Antalya'dan kargo ile başta İstanbul ve tüm illere Anneler Günü için yola çıkıyor.

Serik’in Kayaburnu köyünde 5 bin metrekarelik arazi üzerinde üretim yapan işletme sahibi Adnan Özçelik, 15 farklı renkte, yıllık 100 bin dal kesme orkide yetiştirdiklerini söyledi. Anneler Günü için özel hasat yaptıklarını anlatan Özçelik, "Toplam 5 bin dal orkideyi yola çıkarıyoruz. Orkidelerin yüzde 95’i İstanbul olmak üzere Anadolu’nun diğer illerine gidiyor" dedi.

Orkidenin sevgiyi anlatan bir çiçek olduğunu belirten Özçelik, "Tüm dünyada en önemli sevgi anne sevgisi. Sevgiyi anlatan orkide de anneye en güzel hediyedir" dedi. Orkideleri özenle hazırladıklarını kaydeden Özçelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Yolda bozulmamaları için orkidelerin saplarına su dolu tüp takıyoruz. Özel kutularda paketleyip hazırlıyoruz. Vazoda bir aya kadar değişen orkideler var. Orkidelerin ömrünü uzatmak için haftada bir kez vazodaki suyu değiştirmek ve uçlarından bir santim kesmek gerekir. Böylece bazı orkide çeşitleri vazoda bir ay yaşayabilir."
 
 

Ekleme Tarihi
10.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Annelere, Kesme Orkide, çiçek, annneler günü, orkide
Link: Annelere Kesme Orkide




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız