Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  Diğer  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Ormancılık
 Süs Bitkileri
 Doğal Ürünler
 Tıbbi, Aromatik Bitkiler
 Diğer
 


Türkiye'nin İlk Geofit Bahçesi Yalova'ya Kuruluyor

YALOVA (İHA) - Yalova’nın marka değerini artıracak önemli projelerden birisi olan Türkiye’nin ilk "Geofit Bahçesi", Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesinde hayata geçiriliyor.


Bünyesinde 450 endemik türün yer alacağı ve bilimsel araştırmaların yapılmasının yanı sıra sağlık sektörüne de hizmet etmesi beklenen Geofit Bahçesi’nin sözleşme teslim tutanağı Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen törenle imzalandı. Bahçenin 2014 yılında hizmete girmesi bekleniyor.

Tutanağa Enstitü adına Müdür Dr. Yılmaz Boz ve yetkili firma adına Kenan Gülsüm imza attı. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın yanı sıra YTSO Başkanı Tahsin Becan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan’ın da hazır bulunduğu törende konuşan Enstitü Müdürü Yılmaz Boz, projenin Yalova’nın dünyaya açılacak penceresi olacağını söyledi.

Boz, “Geçen yıl göreve başladığımda bu projenin düşüncesi bile heyecan vermeye yetiyordu. Büyük bir çalışmanın ürünü olacak bu proje bütün insanlığın istifadesine sunulacak. Bilimsel araştırmalara da kaynaklık edecek, dünyanın beklediği bir proje. Geofit Bahçesi ile birlikte pek çok bitki türünü burada bulmak mümkün olacak. Dünyanın dört bir tarafından bilim adamları buraya gelecek. Yalova Belediyesi'ne katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Yakup Koçal da, projenin sağlığa ve bilime hizmet edecek önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Sahip çıkılması gereken önemli bir proje. Bu tür mekanların artması Yalova turizmine önemli katkı sağlayacak, şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.
 
Proje ile ilgili bilgi veren Ziraat Yüksek Mühendisi Erdal Kaya, “Ilıman iklimde bulunan Yalova, bitki zenginliği açısından önemli bir değere sahip. Yalova’da enstitümüz bünyesinde hayata geçecek Geofit Bahçesi’nde ayrıca 450 endemik tür de yer alacak. Endemik türler dünyada oldukça ilgi görüyor. Hatta bunları görebilmek için dünyanın bir köşesine turlar düzenleniyor. Geofit Bahçesi bu açıdan bakıldığında Yalova için önemli turistik değeri de bünyesinde barındırıyor” dedi.

Geofit Bahçesi’nin yapımını üstlenen firma adına konuşan Kenan Gülsüm de, “Türkiye’de ilk, dünyada sayılı projelerden birisi olan Geofit Bahçesi’ni Yalovalı bir firma olarak üstlenmekten mutluluk duyuyoruz. Yalova’nın marka değerini arttıracağına inandığımız önemli bir proje” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
10.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türkiye'nin İlk Geofit Bahçesi, Yalova
Link: Türkiye'nin İlk Geofit Bahçesi Yalova'ya Kuruluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız